Volle buit ZSGOWMS op bezoek bij DIOS

Koploper ZSGOWMS heeft weer de volle buit binnen. In Nieuw-Vennep wachtte DIOS, dat het de laatste weken lastig heeft en weinig punten pakte. Terwijl ZSGOWMS de zondag tweede klasse B aanvoert en het behalen van de periodetitel in eigen hand heeft. Op Sportpark Jan Schrama won ZSGOWMS met 1-2, waardoor het op koers blijft voor de periodetitel.

Assistent trainer Sebastiaan Fritz was zeer content met de eerste helft die ZSGOWMS op de mat legde. “We begonnen heel erg sterk. We hadden moeten uitlopen naar nul tegen 3, 4 of 5. Naast meerdere grote kansen hebben we ook nog de paal en lat geraakt”, aldus de enthousiaste Fritz. In de eerste helft scoorde Walid Mabrouk eerst de 0-1, later scoorde Yassin Farrah de tweede Amsterdamse treffer.

In de rust schakelde DIOS-trainer Bert Blank door. Zijn team speelde eerst in een 5-3-2-formatie, maar de oefenmeester liet DIOS anders spelen: 4-3-3. Ook ging de thuisploeg meer drukzetten en maakte het ZSGOWMS lastig. “Complimenten aan DIOS, dat deden ze echt heel goed. Ze brachten echt wat anders, terwijl wij daar wat laconiek op reageerden.” Het laconieke verdedigen zorgde ervoor dat DIOS de aansluitingstreffer wist te maken. “We maakten het onszelf lastig en daardoor ietwat spannend. DIOS ging opportunistisch spelen, in combinatie met vechtvoetbal. Dan kan een bal zo verkeerd vallen…” Fritz is van mening dat zijn team de wedstrijd eerder in het slot had moeten gooien, dan was het een overtuigende zege geworden.

Volgende week kan ZSGOWMS de periodetitel binnenslepen. Bij winst tegen Hooglanderveen is deze titel geheid binnen, anders is ZSGOWMS nog afhankelijk van het resultaat van Sporting Martinus, de nummer twee van de zondag tweede klasse B. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)