Volwassen Arsenal weet Jong Holland te verslaan

ASV Arsenal werkte zaterdagmiddag een overtuigende wedstrijd af tegen Jong Holland. De Amsterdammers wonnen op eigen veld met 3-1.

Waar de ploeg van Imro Wielkens goed uit de startblokken schoot, deed ook Jong Holland het aardig. Beide clubs deelden dan ook een aantal speldenprikjes uit, maar tot een doelpunt leidde dat nog niet. Vlak voor rust zorgde Arsenal alsnog voor de openingstreffer. Uit een corner slaagde Jan Roeters erin om de bal tegen de touwen aan te werken en Arsenal met een voorsprong te laten rusten.

In de tweede helft had Arsenal het overwicht en ging het op zoek naar meer treffers. Opnieuw maakte de thuisploeg uit een corner een doelpunt. Deze keer was het Daniel Rasche die scoorde. Twintig minuten voor tijd besliste Kiet Versluys de wedstrijd door de 3-0 binnen te schieten. Jong Holland maakte vlak voor tijd nog wel de aansluitingstreffer, maar Arsenal kwam vervolgens niet meer in de problemen.

“We hadden het overwicht in de wedstrijd”, oordeelde Wielkens na afloop. “Natuurlijk zijn er altijd momenten in het duel waarin het de andere kant op kan vallen, maar vandaag liep het goed. De overwinning geeft vertrouwen voor de komende weken.”