Voor het eerst dit seizoen een nederlaag voor De Volewijckers

Het vorige week in Zaterdag 4b kampioen geworden De Volewijckers kreeg in zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen verrassend zijn eerste nederlaag in de competitie tegen Sporting Krommenie: 3-4.

Bij De Volewijckers ontbraken sterkhouders Daley Venghaus, Danny Blok, Tarik Karim en namen Damiro Spier, Issam el Bakkali
en Seranio Austin plaats op de reservebank. Enkele jeugdspelers stonden in het basisteam van trainer Frank Schuitemaker.
Wel was er na een schorsing de terugkeer van midvoor ‘Appie’ Challaoui. Maar het werd de middag van een andere midvoor, namelijk van tegenstander Sporting Krommenie: spits Romano Denneboom.

Het vizier van rugnummer negen uit Krommenie stond op uiterst effectief: hij trof driemaal doel. Kampioen De Volewijckers begon moeizaam aan de wedstrijd en Sporting Krommenie speelde zonder schroom. Na acht minuten spelen vond middenvelder Leon van der Bijl met een uitstekende steekpass Denneboom en die schoof de bal onder Volewijckers-doelman Mitchel Vincken door. De Volewijckers had snel een antwoord. Vier minuten later kopte linksbuiten Mo el Jahouari een voorzet vanaf de rechterflank hard raak. Sporting Krommenie bleef daarna de bovenliggende partij. Bij De Volewijckers leek wel of de champagne van de titel nog in de benen zat, want het spel was rommelig en het middenveld en voorhoede toonden weinig creativiteit.

Doelman Vincken haalde wel zijn niveau en moest enkele keren in actie komen om de kampioen in de wedstrijd te houden.
In de 37e minuut werd door Sporting Krommenie al een waarschuwing gegeven, met een knal van de slimme van der Bijl rechtstreeks op de kruising. De Volewijckers kreeg vier minuten later de deksel op de neus door slordig balverlies op het middenveld. Van der Bijl profiteerde attent en speelde andermaal een steekbal op de beweeglijke Denneboom, die Vincken kansloos liet.

In het begin van het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. Vol ongeloof stond de thuisclub na een uur spelen met 1-3 achter.
Sporting Krommenie middenvelder Joep de Graaf strafte geklungel achterin bij De Volewijckers met een laag schot af.
Het werd voor Volewijckers coach Schuitemaker tijd om in te grijpen. De kanonnen Spier, Austin en el Bakkali kwamen binnen de lijnen. Het tempo ging omhoog en een stormoffensief op het Sporting Krommenie doel was het resultaat. De doelman van de bezoekers Youp Leguyt hield met een knappe redding Volewijckers-verdediger Dwain Nijon nog van een doelpunt af. De goalie was echter een minuut later kansloos na een knal van Spier op de paal en de rebound van Austin.

Tien minuten voor tijd werd de stand gelijkgetrokken. De bal ging op de stip nadat Austin in de zestien werd aangetikt. Zeer verrassend liet Austin de pingel over aan doelman Vincken die vlot zijn doel had verlaten om met een verwoestende knal de 3-3 te scoren. Het laatste woord was voor uitblinker Denneboom. In de 84e minuut deelde hij een mokerslag uit. Na getreuzel achterin bij De Volewijckers liep de spits met de bal weg en scoorde koel: 3-4.

In de laatste minuten was het nog alles of niets bij de groen-witten en was het dicht bij de gelijkmaker. Invaller middenvelder Jimmy Chapman, die twintig minuten speeltijd kreeg na maanden afwezigheid door een kruisbandblessure, toonde zich met twee snoeiharde afstandsschoten. Het laatste wapenfeit was een voetzoeker van el Bakkali, die rakelings langs de buitenkant van de paal van het Sporting Krommenie doel suisde. De Volewijckers speelt volgende week zijn laatste wedstrijd van het seizoen, een uitwedstrijd tegen Rood Wit Zaanstad. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 4b 

Tekst: Peter Oud

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)