Voor het eerst winst AFC bij Koninklijke HFC

Koninklijke HFC en AFC stonden toch al heel wat keren tegenover elkaar, maar nog nooit eerder wisten de Amsterdammers in Haarlem te winnen. Zaterdagmiddag slaagden ze daar eindelijk in: 0-2.

Het eerste kwartier was aftasten van beide kanten en ontstonden er niet echt kansen. Halverwege de eerste helft was het, een beetje uit het niks, Marciano Mengerink die AFC op voorsprong zette. Er volgden ook wat mogelijkheden voor de thuisploeg. Zo ging een schot van Klomp over en bracht Gijs van Zetten redding op een inzet van Eindhoven. Tussendoor werd AFC nog gevaarlijk uit een vrije trap. Met de 0-1 stand op het bord werden de kleedkamers opgezocht.

Meteen na rust kregen de Amsterdammers weer een mogelijkheid. Joe van der Sar wist de bal tot corner te verwerken, die vervolgens niets opleverde. Met een klein uur op de klok moest de goalie wederom in actie komen en hield hij Koninklijke HFC in de wedstrijd. Met een aantal wissels probeerde de thuisploeg op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Maar het was uiteindelijk een AFC-invaller die het duel besliste. Wessel Been, dit seizoen bekend geworden als bekerheld van de Amsterdammers, was nu ook trefzeker in de competitie. Ruim tien minuten voor tijd maakte hij de 0-2.

Daarmee was het duel gespeeld en wist AFC dus eindelijk eens te winnen in Haarlem.

Bekijk hier alle foto’s van Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC