Voorbeschouwing Derde Divisie Zondag: JOS Watergraafsmeer tegen koploper, OFC ontmoet promovendus

De Derde Divisie Zondag maakt zich alweer op voor de derde speelronde. Waar JOS Watergraafsmeer uit de eerste twee wedstrijden slechts een punt haalde, beleefde OFC een droomstart met nog altijd het volle aantal punten. Zondagmiddag staat voor beide ploegen weer een wedstrijd op het programma.

OFC

De Oostzaners mogen dan wel gedeeld bovenaan staan in de Derde Divisie Zondag, dat betekent niet dat hoofdtrainer Roy van der Mije al volledig tevreden is over zijn ploeg. OFC kwam afgelopen zondag tegen Dongen in de eerste helft op voorsprong, maar profiteerde in de tweede drie kwartier niet van de ruimte die Dongen weggaf. Desondanks is de oefenmeester opgelucht dat de eerste twee wedstrijden in twee winstpartijen resulteerden.

Voor OFC staat een wedstrijd tegen Hollandia op het programma. De Hoornse voetbalvereniging speelde afgelopen seizoen nog in de Hoofdklasse, maar vanwege de eerste plaats in de competitie besloot Hollandia een promotieverzoek bij de KNVB in te dienen. Die werd gehonoreerd, waardoor de club dit seizoen Divisievoetbal speelt. Hollandia startte de competitie met een 3-0 nederlaag tegen UNA, maar afgelopen week werd thuis met 2-1 gewonnen. De promovendus lijkt in principe echter geen problemen voor OFC te moeten opleveren.

JOS Watergraafsmeer

De Amsterdammers spelen voor het eerst in de clubhistorie in de Derde Divisie. Dat het niveau een stuk hoger ligt dan in de Hoofdklasse, hebben de spelers van JOS Watergraafsmeer inmiddels gemerkt. Voor het eerste duel tegen Groene Ster moest worden gereisd naar Limburg en werd in de laatste minuut met 1-0 verloren. De tweede wedstrijd ging het al een stapje beter, maar verder dan een 1-1 gelijkspel tegen ADO ’20 kwam de thuisclub niet.

Hoofdtrainer Cor ten Bosch gaf na de wedstrijd tegen de Heemskerkers aan dat zijn spelers de komende wedstrijden harder moeten worden om meer punten te behalen. Zondag moet JOS Watergraafsmeer direct aan de bak, want dan neemt de Amsterdamse vereniging het op tegen Hercules. De Utrechtse vereniging staat op doelsaldo bovenaan door met 2-0 van Gemert en 0-5 van EVV te winnen. Hoewel het voor JOS Watergraafsmeer een lastige wedstrijd lijkt te worden, heeft de club alles in huis om toch een mooi resultaat neer te zetten.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)