Home / Derde Divisie zondag / Voorbeschouwing Derde Divisie Zondag: JOS Watergraafsmeer tegen promovendus, OFC wil zich revancheren
Derde Divisie Zondag

Voorbeschouwing Derde Divisie Zondag: JOS Watergraafsmeer tegen promovendus, OFC wil zich revancheren

Zowel JOS Watergraafsmeer als OFC was in de derde speelronde niet bepaald gelukkig. Het verliezende JOS Watergraafsmeer kreeg het niet voor elkaar om een gelijkspel over de streep te trekken, terwijl het OFC niet lukte om door het verdedigende Hollandia heen te spelen. Beide ploegen zijn zondag dan ook ongetwijfeld uit op eerherstel.

OFC

De Oostzaanse vereniging had het afgelopen weekend niet eenvoudig tegen Hollandia, dat afgelopen seizoen nog promoveerde vanuit de Hoofdklasse. Hollandia speelde in een verdedigende 5-4-1 formatie, en OFC bleek niet de kracht te hebben om daar doorheen te voetballen. In plaats daarvan ging het spel te traag met te weinig creativiteit. Hoewel het in de tweede helft, toen OFC inmiddels met 0-1 achterstond, wat beter ging, was het spel van de thuisploeg bepaald niet om over naar huis te schrijven. Via een penalty van Mukhtar Suleiman kwam OFC nog wel op 1-1, maar meer leek er die middag niet in te zitten.

Daarmee kon de zegereeks van de eerste twee duels niet worden voortgezet. OFC hoopt zondag wel weer de drie punten mee naar huis te nemen. Dan neemt OFC het in een uitduel op tegen Oss ’20, dat knap 9 punten uit drie wedstrijden heeft behaald. De Noord-Brabanders wonnen op bezoek bij Hoogland (0-1), thuis tegen HSC ’21 (2-0) en uit bij Quick (1-3). De ploeg van hoofdtrainer Roy van der Mije is dan ook gewaarschuwd in het treffen tegen Oss ’20. Mocht OFC in staat zijn om de overwinning mee naar Oostzaan te nemen, dan blijft het na het weekend minimaal op de vierde plaats in de competitie staan.

JOS Watergraafsmeer

De eerste drie duels in de Derde Divisie zijn JOS Watergraafsmeer niet meegevallen. De Amsterdammers gingen in het eerste duel tegen Groene Ster in de laatste minuten met 1-0 onderuit, zag dat het thuis tegen ADO ’20 niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel en verloor tegen gedeeld koploper Hercules wederom in de slotfase. Hoofdcoach Cor ten Bosch gaf na de laatste twee duels al veelvuldig aan dat zijn team volwassener en zakelijker moet gaan spelen, aangezien het aan de gecreëerde kansen niet is te wijten dat JOS Watergraafsmeer na drie wedstrijden voetballen pas op één punten in de competitie staat.

Mogelijk zijn de eerste drie punten deze zondag wel over de streep te trekken. Dan neemt JOS Watergraafsmeer het in Amsterdam op tegen Unitas, dat de twaalfde plaats in de competitie bezet. Unitas speelde zijn eerste wedstrijd gelijk tegen EVV, verloor met 2-1 van Hollandia en pakte afgelopen weekend opnieuw een punt tegen DEM. De club promoveerde evenals JOS Watergraafsmeer afgelopen seizoen vanuit de Hoofdklasse en lijkt daarmee minstens gelijkwaardig. Indien JOS Watergraafsmeer dit weekend zijn niveau behaalt, dan lijkt de eerste overwinning in de clubhistorie in de Derde Divisie een feit.

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend