Home / Derde Divisie zondag / Voorbeschouwing Derde Divisie Zondag: JOS Watergraafsmeer vecht voor punten, OFC tegen Limburgers
Derde Divisie Zondag

Voorbeschouwing Derde Divisie Zondag: JOS Watergraafsmeer vecht voor punten, OFC tegen Limburgers

De Derde Divisie zondag gaat dit weekend evenals de andere competities de eerste speelronde zónder publiek in. Voor JOS Watergraafsmeer lijkt dit met een uitwedstrijd tegen UNA een voordeel te zijn, terwijl OFC het op een leeg eigen sportpark opneemt tegen Groene Ster.

OFC

OFC beleefde een uitstekende start in de competitie, maar in de derde speelronde ging het mis tegen Hollandia: het kwam niet verder dan een gelijkspel. Afgelopen weekend was het voor de Oostzaanders echter wél weer raak, doordat het met een 1-3 overwinning op Oss ’20 terug naar huis ging. OFC liet zeker in de tweede helft zien dat het een ploeg in huis heeft dat de wedstrijd kan domineren en daarom niet eenvoudig is om te verslaan. Dát zal de volgende tegenstander ongetwijfeld in zijn oren hebben geknoopt.

Dit weekend staat een thuiswedstrijd tegen Groene Ster op het programma. De Limburgse ploeg begon prima door met 1-0 te winnen van JOS Watergraafsmeer, waarna het onderuit ging tegen DEM. Daarop volgde een 3-0 overwinning op Gemert én het 1-1 gelijkspel van afgelopen weekend. Groene Ster staat met die uitslagen met zeven punten op de zesde plaats in de competitie. OFC bezet de derde plaats met drie punten, waarmee de ploeg van trainer Roy van der Mije de grote favoriet is voor de drie punten.

JOS Watergraafsmeer

De promotie naar de Derde Divisie werkt voor JOS Watergraafsmeer tot nu toe nog niet positief uit. De Amsterdammers speelden in de tweede speelronde tegen ADO ’20 met 1-1 gelijk, verder leed het nederlagen tegen Groene Ster, Hercules en Unitas. Het laatste duel vond afgelopen weekend op het eigen sportpark plaats. JOS Watergraafsmeer keek na een half uur al tegen een 0-3 achterstand aan en bleek in de tweede helft in staat om de nederlaag op 0-4 te houden.

De Amsterdamse vereniging is dan ook hard op zoek naar de eerste drie punten. Dat JOS Watergraafsmeer deze dit weekend behaalt, lijkt onwaarschijnlijk. De ploeg van hoofdtrainer Cor ten Bosch neemt het namelijk op tegen UNA, dat met zeven punten na vier wedstrijden in de subtop van de competitie meedraait. Afgelopen weekend was het nog in staat om DEM kinderlijk eenvoudig aan de kant te zetten. UNA won dat duel met 1-6, waarmee JOS Watergraafsmeer wederom gewaarschuwd is.

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend