Home / slideshow / Voorbeschouwing HBOK – OSV

Voorbeschouwing HBOK – OSV

Één van de meest interessante competities dit seizoen is Zaterdag 2a. Ongeveer de helft van de clubs komt uit Amsterdam en de verschillen zijn klein. Na 8 duels staat de top 6 binnen slechts 3 punten van elkaar. Dit weekend staat er een mooie derby in Amsterdam Noord op het programma: HBOK – OSV. Een korte vooruitblik.

HBOK

In de competitie bezet HBOK op dit moment de tweede plaats, achter Purmersteijn. Jan de Haze wil met zijn ploeg graag zo lang mogelijk bovenin mee blijven doen. Dat lukt tot nu toe dus prima. Ook in de beker doen de Zunderdorpers nog mee. Afgelopen weekend werd er gestunt. Eemdijk, nota bene koploper in de Hoofdklasse, werd uitgeschakeld. Na 90 minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. Penalty’s moesten voor de beslissing zorgen. De Haze had zoals afgesproken doelman Rinaldo O’Niel gewisseld voor Joey Potveer. Dat pakte goed uit: HBOK won de penaltyserie en dus was het feest. De ploeg zal die vreugde zaterdag ongetwijfeld een vervolg willen geven.

OSV

Voor de ploeg van Ron van der Velde was het een drukke week. Afgelopen weekend stond het inhaalduel met EDO op het programma. De ploeg uit Haarlem had verzocht het duel te verplaatsen, omdat er destijds iemand binnen de club was overleden. OSV stemde hiermee in, niet wetende dat het daardoor een pittige week zou hebben. Er moest namelijk ook gevoetbald worden voor de beker. Op zaterdag speelde OSV dus tegen EDO, dinsdag moest het op bezoek bij De Merino’s. Een tweedeklasser uit Veenendaal, een rit van 100 kilometer. Het competitieduel werd overtuigend met 5-2 gewonnen. Het bekerduel ging met 2-1 verloren. Ongetwijfeld een domper voor OSV, want eerder stuntte het nog door Swift uit te schakelen.

In de competitie bezet OSV op dit moment de zesde plek, maar zoals gezegd zijn de verschillen klein. Met 22 goals is de ploeg van Van der Velde de meest scorende ploeg. Met 7 goals is Nicky Roele de belangrijkste man voorin. OSV blijkt echter kwetsbaar achterin en kreeg al 18 tegengoals. HBOK zal daar ongetwijfeld van willen profiteren.

Het belooft dus een interessant duel te worden in Zunderdorp zaterdagmiddag. De aftrap is om 14.30.

 

Send this to a friend