Zaterdag 1a

Voorbeschouwing zaterdag 1A: alleen maar thuiswedstrijden

Zaterdag wordt er afgetrapt voor de tweede speelronde van de eerste klasse zaterdag. Vorig weekend speelden de meeste clubs uit de regio een uitwedstrijd, waar wisselende resultaten werden geboekt.

ZOB – BOL

Voetbalvereniging ZOB is de competitie in ieder geval uitstekend begonnen. De club uit Zuidoostbeemster voert de eerste klasse zaterdag aan. Vorig weekend werd in Nootdorp de lokale voetbalvereniging met 1-4 verslagen. Zaterdag ontvangt ZOB op het eigen sportpark BOL. De tegenstander verloor de eerste wedstrijd met 0-2, op bezoek bij Argon in Mijdrecht.

AFC – Forum Sport

Op Sportpark Goed Genoeg ontvangt AFC Forum Sport. Net zoals meerdere andere clubs uit de zaterdag eerste klasse A was Forum Sport voor dit seizoen actief in de zaterdag eerste klasse B. Forum Sport speelt de eigen wedstrijden in Voorburg, een plaats tegen Den Haag aan. Vorig weekend werd aldaar Honselersdijk met 3-0 verslagen. AFC won eveneens met 3-0, op Sportpark ‘t Duyfrak werd Valken ‘68 verslagen.

WV-HEDW – Valken ‘68

Voor Valken deze week weer een Amsterdamse tegenstander, de ploeg gaat namelijk op bezoek bij WV-HEDW. Op Sportpark Middenmeer willen beide ploegen zich revancheren ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd. Naast Valken verloor ook WV-HEDW het eerste duel. Op bezoek in Hoorn bij Zwaluwen ‘30 werd er met twee tegen nul verloren. WV-HEDW miste in de wedstrijd een penalty en legio kansen.

Monnickendam – Honselersdijk

Monnickendam startte het seizoen in mineur. Er werd met 3-0 verloren van VELO, een directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud. Dit weekend speelt de ploeg, onder leiding van Ronald Dooijewaard en Ab Persijn, thuis tegen Honselersdijk. Zoals eerder geschreven verloor deze tegenstander ook de eerste wedstrijd met 3-0, van Forum Sport uit Voorburg.

Bekijk hier het overige programma en de stand van de eerste klasse zaterdag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)