Home / slideshow / Voorbeschouwing Zaterdag 1a: veel onbekende tegenstanders
Zaterdag 1a

Voorbeschouwing Zaterdag 1a: veel onbekende tegenstanders

De zaterdag eerste klasse werd door de KNVB flink op de schop gegooid. West I en West II werden gemixt, waardoor de clubs uit de regio Amsterdam nu geregeld duels spelen in de regio Den Haag. Veel onbekende tegenstanders dus, waarmee de eerste kennismakingen dit weekend al op het programma staan. Hieronder vind je het programma van de clubs uit de regio Amsterdam.

Valken ’68 – AFC

Valken ’68 promoveerde deze zomer naar de eerste klasse en is dus sowieso een onbekende in deze competitie. Het is dus lastig in te schatten in hoeverre deze ploeg mee kan komen op dit niveau. In de beker wist Valken niet te overtuigen, maar 4 punten waren wel genoeg om de volgende ronde te bereiken. AFC was al na twee duels uitgeschakeld in de beker. De ploeg kende een rommelige voorbereiding. Er kon een tijd niet getraind en gespeeld worden vanwege coronagevallen. Daardoor vormde het bekertoernooi pas écht de voorbereiding voor de ploeg van Benno Nihom en werd er twee keer verloren, maar het spel was hoopgevend.

Zwaluwen ’30 – WV-HEDW

WV-HEDW treft dit weekend wél een bekende. De afgelopen acht seizoenen troffen Zwaluwen en WV-HEDW elkaar ook al. Afgelopen seizoen eindigden beide onderlinge duels in een gelijkspel. Zowel Zwaluwen als WV heeft een goede voorbereiding achter de rug en wist overtuigende de knock-outfase van de beker te bereiken. Waarschijnlijk meteen een interessant duel in de bovenste regionen dus. Marcel Valk ontbreekt nog op de Amsterdamse bank vanwege zijn schorsing.

Monnickendam – VELO

Voor Monnickendam een onbekende tegenstander: VELO uit Wateringen komt op bezoek. Die ploeg mocht van geluk spreken dat de competitie werd beëindigd, want het stond op dat moment laatste. Ook Monnickendam had het in de eerste klasse niet makkelijk, maar leek zich wel te gaan handhaven. Monnickendam – VELO zou dus al meteen een belangrijk duel om de onderste plekken kunnen zijn.

Nootdorp – ZOB

Ook Nootdorp komt vanuit West II en was daar een laagvlieger. De ploeg stond net boven nummer laatst VELO. En voor ZOB geldt hetzelfde als voor Monnickendam, ook die ploeg had het lastig. Ook hier dus een interessant duel onderin.

Bekijk hier het hele programma in Zaterdag 1a

Send this to a friend