Home / slideshow / Voorbeschouwing Zaterdag 2a: diverse teams uit op eerherstel
Zaterdag 2a

Voorbeschouwing Zaterdag 2a: diverse teams uit op eerherstel

De clubs uit de tweede klasse zaterdag A maken zich op voor de tweede speelronde. Purmersteijn staat dankzij de ruime zege op FC Almere na het eerste competitieweekend op doelsaldo bovenaan, terwijl HBOK, FC Aalsmeer, Arsenal en Zandvoort volgen. Een aantal ploegen staat echter een topper te wachten.

FC Aalsmeer

FC Aalsmeer kwam tegen Marken met de schrik vrij door een 1-2 achterstand in de slotfase om te buigen tot een 3-2 overwinning. Jong Holland ging daarentegen onderuit tegen HBOK: 3-0. De laatste ploeg zal zich tegen FC Aalsmeer ongetwijfeld willen revancheren, al lijkt dit niet eenvoudig te worden. FC Aalsmeer behoort tot de grote kanshebbers voor een terugkeer naar de eerste klasse, terwijl Jong Holland zich vooral focust op lijfsbehoud.

FC Almere

Afgelopen weekend leed FC Almere de zwaarste nederlaag van het competitieweekend door in een thuisduel tegen Purmersteijn met 3-7 te verliezen. Het was een pijnlijke competitiestart voor de Almeerders, die zaterdag op bezoek gaan bij EDO. Daarmee treft FC Almere een lastig bespeelbare ploeg, die afgelopen weekend een sterk duel speelde tegen Zandvoort. Desondanks ging EDO met 1-0 onderuit, waardoor een thuiszege ongetwijfeld tot de doelen behoort.

AMVJ

De mannen van hoofdtrainer Ricky Kumar hadden hoge verwachtingen van de competitie, maar die kwamen er in het eerste duel nog niet uit. AMVJ speelde, evenals vorig seizoen, met 1-1 gelijk tegen DVVA, waardoor de drie punten dit weekend heilig zullen zijn. De Amstelveense verenging treft daarvoor Zaandam, dat afgelopen zaterdag op bezoek ging bij Waterwijk en de club op een 1-1 gelijkspel hield. Het belooft dus een pittige uitwedstrijd voor Kumar en zijn spelers te worden.

Arsenal

ASV Arsenal kon tijdens de eerste competitieronde opgelucht ademhalen. De club ging op bezoek bij OSV, dat een moeizame voorbereiding kende, en had het in het duel bij tijd en wijle lastig. Toch boekte het team van oefenmeester Imro Wielkens een 0-1 overwinning door in de laatste minuten een fout in de OSV-verdediging af te straffen. Dit weekend komt titelkandidaat HBOK op bezoek, wat een lastige wedstrijd belooft te worden.

DVVA

DVVA leverde in de eerste speelronde een knappe prestatie door het uitstekende elftal van AMVJ op 1-1 te houden. Wat tijdens dat duel vooral opviel, was dat de Amsterdammers over veel voetbalkwaliteiten beschikken. Al hield het afmaken van de kansen nog wel wat te wensen over. Het elftal van Lex van der Horst neemt het zaterdag op tegen OSV, dat in een thuisduel tegen Arsenal vijf minuten voor tijd de 0-1 om zijn oren kreeg.

HBOK

De druk op de schouders van HBOK is dit seizoen ongetwijfeld immens, maar desondanks leken de mannen van Kai Meeuwsse daarmee goed om te gaan. De Amsterdamse vereniging won zijn eerste duel met 3-0 voor Jong Holland. Tegenstander Arsenal behaalde eveneens de drie punten, maar dan tegen OSV. HBOK lijkt dit weekend de favoriet om de wedstrijd naar zich toe te trekken, al heeft Arsenal zeker geen ploeg dat zomaar wordt verslagen.

OSV

Hoofdtrainer Maurice Renger heeft in zijn eerste maanden bij OSV niet bepaald het geluk aan zijn zijde. De Oostzaners verloren al in de eerste drie bekerduels en ook in de eerste speelronde van de competitie ging het mis. OSV hield tegenstander Arsenal lang op 0-0 en kreeg zélf genoeg kansen om de openingstreffer te maken, maar dat liet de club na. Aan de andere kant was het in de laatste minuten wel raak, waardoor OSV het duel met een nederlaag afsloot. Dit weekend staat het lastige uitduel tegen het goed voetballende DVVA op het programma.

Purmersteijn

Purmersteijn kon de competitie ogenschijnlijk niet beter beginnen dan het deed in de uitwedstrijd tegen FC Almere. De vereniging werd met 3-7 verslagen, waardoor Purmersteijn op doelsaldo een week bovenaan staat in de tweede klasse. Dit weekend komt echter Zandvoort op bezoek, dat afgelopen seizoen nog samen met AMVJ gedeeld bovenaan stond. Zandvoort won afgelopen weekend bovendien met 1-0 van EDO.

ASC Waterwijk

Waterwijk speelde afgelopen zaterdag een lastig duel tegen Zaandam. Het elftal van trainer Ben Vis kwam dan wel op een 1-0 voorsprong, maar binnen een mum van tijd kwam Zaandam alweer op gelijke hoogte. Het bleef bij die stand, waardoor beide ploegen met een punt huiswaarts gingen. Dit weekend neemt Waterwijk het op tegen Marken, dat afgelopen weekend nog met 3-2 onderuit ging tegen FC Aalsmeer.

Tekst: Jordi Smit