Home / slideshow / Voorbeschouwing Zaterdag 2A: topper tussen twee promotiekandidaten
Zaterdag 2a

Voorbeschouwing Zaterdag 2A: topper tussen twee promotiekandidaten

De tweede klasse zaterdag A kent sinds afgelopen weekend twee koplopers: HBOK en FC Aalsmeer. Beide ploegen stonden de eerste twee speelrondes nog geen punt af en spelen deze zaterdag een thuisduel, al dan wel zonder publiek. Met het duel tussen AMVJ en Purmersteijn staat bovendien een wedstrijd tussen twee promotiekandidaten op het programma.

FC Aalsmeer

FC Aalsmeer blijkt aan het begin van de competitie goed te kunnen omgaan met het stempel van kampioenskandidaat. De vereniging begon met een winstpartij tegen Marken (3-2) en sloot het uitduel tegen Jong Holland eveneens winnend af. Dit weekend staat het treffen met FC Zaandam op het programma. De club hield Waterwijk in de eerste speelronde nog op een gelijkspel, maar verloor afgelopen weekend van AMVJ. Aalsmeer lijkt dan ook hard op weg naar ‘negen punten uit 3 duels’, al kan het spelen zonder publiek een onverwachte wending geven.

FC Almere

De eerste speelronde van het seizoen was FC Aalsmeer slecht gezind (3-7 verlies tegen Purmersteijn), maar de wedstrijd daarna ging het alweer beter. De Almeerders hielden EDO in een uitduel op 1-1, waardoor het met een punt bijna onderaan staat in de competitie. Dit weekend neemt Almere het op tegen Zandvoort, dat met een gelijkspel en overwinning redelijk is begonnen aan de competitie. Voor beide clubs zullen de drie punten dan ook meer dan welkom zijn.

AMVJ

Purmersteijn en AMVJ draaiden afgelopen seizoen bovenin de tweede klasse mee. Beide clubs begonnen dit competitiejaar met vier punten uit twee wedstrijden. Waar de ploeg van Ricky Kumar thuis punten morste tegen DVVA, daar hield Purmersteijn afgelopen weekend een punt over in de ontmoeting tegen SV Zandvoort. Om aansluiting te houden bij de top van de competitie moeten beide clubs de drie punten mee naar huis nemen. De vraag is echter wie daartoe in staat is.

Arsenal

ASV Arsenal snoepte in de eerste speelronde de drie punten af van OSV en kon zich daarmee geen betere competitiestart voorstellen. De week erop gingen de Amsterdammers echter onderuit tegen HBOK. Hoewel het slechts met 0-1 verloor, kon de uitslag zeker hoger uitvallen. Komende zaterdag staat een lastig uitduel tegen Marken te wachten. De club won afgelopen weekend met 2-1 van Waterwijk en zal de reeks willen voortzetten.

DVVA

DVVA behoort dit seizoen tot een van de verrassende ploegen in de competitie. Waar het afgelopen seizoen uitstekend voetbal op de mat legde, ontbrak het vaak nog aan de resultaten. Die zitten dit seizoen voor de ploeg van oefenmeester Lex van der Horst wél mee. In de eerste speelronde boekte DVVA een uitstekend gelijkspel tegen AMVJ, terwijl het afgelopen week OSV met maar liefst 4-0 opzij zetten. Zaterdag wacht echter HBOK, wat geheel andere koek is.

HBOK

HBOK kent dit seizoen een hoop druk op zijn schouders, maar houdt zich tot nu toe staande. Het team van trainer Kai Meeuwsse won van Jong Holland (3-0) en Arsenal (0-1), waarbij de laatste uitslag zelfs hoger had kunnen uitvallen. De Amsterdammers hielden echter twee keer de nul, waarmee de club ongetwijfeld niet ontevreden is. Dit weekend speelt HBOK tegen DVVA, een van de verrassingen in de tweede klasse. Van onderschatting bij Meeuwsse zal dan ook geen sprake zijn.

OSV

De moed zal tijdens de 4-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen DVVA bij OSV in de schoenen zijn gezakt. De Amsterdamse vereniging verloor de afgelopen vijf wedstrijden (drie beker- en twee competitieduels) en hield daarmee een doelsaldo van 14 doelpunten tegen en 0 goals voor over. Komend weekend zal de druk er daarom op zitten bij OSV. De ploeg van Maurice Renger neemt het dan op tegen EDO, dat aan twee wedstrijden een punt overhield.

Purmersteijn

Purmersteijn kon geen betere start van de competitie maken door in een uitduel tegen FC Almere met een 3-7 overwinning van het veld te stappen. Het weekend erop speelde de club echter met 1-1 gelijk tegen SV Zandvoort, waardoor het deze zaterdag weer aan de bak moet. Dan voetbalt Purmersteijn op een doorgaans lastig te bespelen veld tegen AMVJ. Beide clubs zullen de aansluiting bij de top van de ranglijst willen houden. Wie gaat met de overwinning ervandoor?

ASC Waterwijk

ASC Waterwijk begon gemengd aan de nieuwe competitie. In de eerste speelronde speelde het nog met 1-1 gelijk tegen FC Zaandam, maar afgelopen weekend ging het mis. De club verloor met 2-1 van Marken en is daardoor onderaan op de ranglijst terug te vinden. Daaronder staat echter nog Jong Holland, dat verloor van zowel HBOK als FC Aalsmeer en nog altijd nul punten heeft. Waterwijk en Jong Holland nemen het zaterdag tegen elkaar op.

Tekst: Jordi Smit