Zondag 2b

Voorbeschouwing Zondag 2b: nieuwkomers treffen elkaar

In zondag 2b vinden we dit seizoen zeven ploegen uit de regio Amsterdam: RODA ‘23, Pancratius, DCG, DWS, De Meer, KDO en FC Weesp. Allemaal kwamen ze elkaar ook afgelopen seizoen al tegen, met uitzondering van De Meer. Die ploeg debuteert dit weekend in de tweede klasse. Hieronder vind je het programma van de Amsterdamse ploegen voor dit weekend.

RODA ‘23 – Pancratius

Waar Pancratius afgelopen seizoen lang bovenin mee deed, bevond RODA ‘23 zich juist in de onderste regionen. RODA ‘23 wil vooral een stabiele tweedeklasser zijn, terwijl Pancratius wellicht een keer de stap naar de eerste klasse wil maken. De Badhoevedorpers werden echter uitgeschakeld in de beker, terwijl RODA ‘23 juist doorgaat. De grootste missie voor de ploeg uit Amstelveen zal zijn om Dave Hertog af te stoppen. De spits maakte afgelopen seizoen 26 goals in 17 duels en is Pancratius trouw gebleven. 

DCG – FC Jeugd

DCG was afgelopen seizoen weer terug in de tweede klasse en maakte geen onverdienstelijke comeback. Aan het einde van het seizoen stond de ploeg zesde. Aan de hand van de voorbereiding, lijkt dat zeker opnieuw haalbaar. DCG zat in een zware bekerpoule met SDZ, HBOK en Spirit ‘30. SDZ en Spirit ‘30 werden verslagen, waardoor de ploeg verder bekert. Promovendus FC Jeugd uit Ede is de eerste tegenstander in de competitie. Ook die ploeg wist de volgende ronde van de beker te bereiken. Op zijn vrije zaterdag reisde trainer Senel Cebar afgelopen week naar Ede, om FC Jeugd alvast aan het werk te zien. Zondag moet blijken of dat zijn vruchten heeft afgeworpen. 

DWS – Nieuw Utrecht

DWS kende afgelopen weken een rommelige voorbereiding. Het eerste bekerduel met Nieuwland werd afgelast na een coronabesmetting bij de ploeg uit Amersfoort. Een week later dan gepland begon het seizoen dan toch voor DWS en werd knap gewonnen van zaterdag eersteklasser AFC. Omdat Nieuwland door de KNVB uit de beker werd gehaald, was de ploeg van Patrick van Leeuwen na één duel al door in de beker. Het laatste duel met AMVJ was dan ook om des keizers baard en ging met 6-0 verloren. Het is dus nog moeilijk in te schatten hoe sterk dit DWS is, maar op papier zou Nieuw Utrecht geen probleem mogen vormen.

De Meer – VVIJ

Een duel tussen twee nieuwelingen in zondag 2b. De Meer debuteert op dit niveau en VVIJ is nieuw in deze competitie, afgelopen seizoen was de ploeg actief in district West II. Toen de competitie eindigde, stond de ploeg uit IJsselstein op de elfde plaats. De Meer eindigde het seizoen als koploper in de derde klasse en heeft dat goede gevoel vast weten te houden. Het bereikte afgelopen weekend de knock-outfase van de districtsbeker door eersteklasser Monnickendam te verslaan. VVIJ is na drie nederlagen uitgeschakeld.

KDO – FC Weesp

KDO en FC Weesp hadden het afgelopen seizoen beiden lastig in zondag 2b. Dit seizoen hopen beide ploegen hogere ogen te gooien. Het onderlinge duel wordt dus een interessante eerste krachtmeting. Bij FC Weesp ontbreken twee spelers vanwege een schorsing. Zij kregen afgelopen weekend tegen De Kennemers een rode kaart. Weesp eindigde het opmerkelijke duel met 8 man. 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!