Home / slideshow / Voorbeschouwing Zondag 2b: topper voor Pancratius, verre reis voor RODA ’23
Zondag 2b

Voorbeschouwing Zondag 2b: topper voor Pancratius, verre reis voor RODA ’23

Na een speelronde kent Zondag 2b een verrassende koploper: KDO. De ploeg uit De Kwakel boekte met 3-0 de grootste zege van speelronde 1 en staat zodoende bovenaan. Dit weekend raakt het die positie echter hoe dan ook kwijt. Je vindt het programma hieronder.

Pancratius – Soest

Met Pancratius – Soest hebben we dit weekend een topper in 2b te pakken. Soest bezette bij het stopzetten van de competitie afgelopen seizoen de tweede plaats, Pancratius volgde vlak daarachter op de derde plaats. Deze twee ploegen zouden dit seizoen ook zomaar eens een grote rol kunnen spelen in de strijd om de titel. Een interessant treffen dus. Zowel Pancratius als Soest startte de competitie afgelopen weekend met een 2-1 zege. Pancratius versloeg RODA ’23 en Soest won de streekderby met Hooglanderveen.

FC Weesp – DWS

FC Weesp en DWS begonnen afgelopen week beiden met een nederlaag. Weesp ging met 3-0 onderuit bij KDO, het miste daarbij 2 spelers die in het laatste bekerduel tegen een rode kaart aan liepen. Ook DWS verloor vorige week. Nieuw Utrecht, een ploeg die steevast meedraait in de (sub)top, won met 2-1. DWS-aanvaller Rinaigel Ogenio ontving in dat duel bovendien twee gele kaarten en is er dus niet bij in Weesp.

Hooglanderveen – KDO

KDO zou dit weekend op bezoek gaan bij Hooglanderveen. De ploeg uit het gelijknamige dorp naast Amersfoort kampt echter met diverse coronagevallen in de selectie en een flinke groep spelers die in quarantaine zit. Het duel kan daarom zondag geen doorgang vinden en wordt ingehaald op donderdag 8 oktober.

Nieuw Utrecht – DCG

Waar Nieuw Utrecht begon met een driepunter, begon DCG met een nederlaag. Maar dat was niet het ergste voor de ploeg van Senel Cebar. Het zag centrale verdediger Hakim Boudchourt uitvallen met een achillespeesblessure. En ook de andere centrale verdediger is tegen Nieuw Utrecht niet inzetbaar. Quincy Molly kreeg tegen FC Jeugd afgelopen week namelijk een rode kaart. Het wordt dus improviseren achterin voor DCG, tegen het altijd lastige Nieuw Utrecht.

PVCV – De Meer

De Meer beleefde afgelopen week tegen VVIJ zijn debuut in de tweede klasse. En dat verliep goed: in de slotfase boog de ploeg een  0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. De ontlading was vervolgens enorm. Zondag gaat De Meer op bezoek bij PVCV uit Vleuten, ook een nieuwkomer in zondag 2b. Die ploeg begon de competitie met een 0-1 zege bij Theole.

FC Jeugd – RODA ’23

Voor RODA ’23 staat zondag een flinke busreis op het programma. Het mag op bezoek bij promovendus FC Jeugd, dat uit Ede komt. De promovendus won afgelopen weekend bij DCG. Bovendien kreeg de ploeg er deze week met Aimable Omeni plots nog een versterking bij. De verdediger speelde al bij FC Jeugd, voordat hij in 2017 naar Tweede Divisionist GVVV vertrok. Nu keert hij dus weer terug in Ede.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!