Home / Algemeen / Voorbeschouwing zondag 3c: meteen twee derby’s
Zondag 3c

Voorbeschouwing zondag 3c: meteen twee derby’s

Net zoals diverse andere competities, ging de zondag derde klasse flink op de schop. In zondag 3c geen Utrechtse tegenstanders meer dit jaar, maar tegenstanders uit onder andere de regio Waterland. Hieronder vind je het programma van de ploegen uit de regio Amsterdam voor dit weekend.

Sporting Martinus – Purmerend 

Sporting Martinus stond afgelopen seizoen ontzettend lang bovenaan, maar heeft te vroeg gepiekt. In de laatste duels liet de ploeg uit Amstelveen punten liggen en werden ze voorbijgestreefd door De Meer. Sporting Martinus wil dat niet nog een keer overkomen en gaat vol voor promotie. Sporting Martinus wandelde gemakkelijk door de beker heen. Trainer Tom Verhoek hoopt dat zijn ploeg de vorm kan vasthouden voor aankomende zondag tegen Purmerend, dat ook eenvoudig door de groepsfase van de beker heen kwam.

VSV-Swift

 Afgelopen seizoen pakte Swift verrassend de eerste periodetitel. De ploeg bleek prima mee te kunnen bovenin de derde klasse, terwijl ze dat zelf in eerste instantie niet verwacht hadden. Dit seizoen is die verwachting er wel en willen ze weer bovenin meedoen. Swift ging ook vrij gemakkelijk door in beker, maar volgens Bart Woldberg was er ook geen andere optie voor zijn ploeg. Gaat het Swift weer lukken om goed aan de competitie te beginnen? Een ding is zeker: de tegenstanders zullen Swift dit seizoen niet meer onderschatten. VSV is bovendien een prima tegenstander, de ploeg stond afgelopen seizoen derde in zondag 3a. 

Beemster-Ilpendam

Voor Ilpendam start de competitie met een regioderby tegen Beemster, afgelopen seizoen hekkensluiter in de derde klasse. Een mooie kans voor Ilpendam om het goede gevoel in de ploeg te krijgen, want in de beker vielen de resultaten tegen. Een 3-4 nederlaag tegen vierdeklasser GeuzenMiddenmeer leidde tot uitschakeling in de beker.

JOGA Fortius – ZSGOWMS

JOGA Fortius heeft in beker geen hele grote uitslagen kunnen neerzetten, maar heeft zich wel kunnen testen tegen gelijkwaardige teams. ZSGOWMS slaagde er wel in om alle drie de bekerwedstrijden met een grote uitslag te winnen, maar dat was wat betreft Rob Rijnink ook een must. ZSGOWMS spreekt al een aantal jaar uit te willen promoveren naar tweede klasse zondag. Gaan Rob Rijnink en zijn ploeg dit jaar die uitspraak nakomen? Het duel met promovendus JOGA Fortius zou dan in ieder geval geen probleem mogen vormen.

Nieuw West United – vv Zwanenburg

Nieuw West United is een ploeg met veel individuele kwaliteiten, wil ook ogen gooien naar de top. De selectie is grotendeels bij elkaar gebleven en daarnaast zijn er enkele interessante spelers bij gekomen. Bijvoorbeeld Amine Ennali, die nog een tijdje profvoetbal heeft gespeeld. Gaat het Nieuw West United lukken om het hele seizoen constant te blijven? Zondag mag het team van Abderrahman Ahannach het gelijk aan eigen publiek laten zien. Zwanenburg was afgelopen seizoen een subtopper in haar eigen competitie en lijkt in ieder geval makkelijk te scoren. Het maakte in de beker 13 goals. Nieuw West moet dus alert zijn. 

Tekst: Auke Kooreman

Send this to a friend