Home / Zondag 3c / Voorbeschouwing Zondag 3c: twee toppers op het programma
Zondag 3c

Voorbeschouwing Zondag 3c: twee toppers op het programma

Zondag 4 oktober zal voor veel voetballers onwennig worden. Normaal zien familie of vrienden Oseas Joaquim Andre zijn doelpunten scoren, Andre Kuypers zijn individuele tegenstander uit de wedstrijd spelen en Ayoub Lamarti de ballen op geweldige wijze tegen houden, maar dat zal aankomende weken allemaal anders zijn. De sportparken blijven leeg, maar er worden deze zondag in de derde klasse wel een paar hele mooie wedstrijden gespeeld. Met nadruk op Sporting Martinus – Swift en Nieuw West United – Purmerend.

Sporting Martinus-Swift

Twee teams die we het hele seizoen hoogstwaarschijnlijk bovenin zullen zien staan. Beide teams zijn goed gestart. Swift iets beter dan Sporting Martinus, maar de verschillen zijn nog kein. De ploeg uit Amstelveen hoeft niet te vrezen voor het gevaar van Jens Bakker, maar wel voor de andere Jens. Jens Kimmel was afgelopen zondag goed voor twee goals en zorgde voor veel gevaar voor het doel van Beemster. Bij Martinus was afgelopen zondag niet één specifieke speler in vorm, maar de ploeg van Tom Verhoek liet wel veerkracht en een goede tweede helft zien. Het zal zondag vooral gaan om wie de beste vorm heeft.

ZSGOWMS – Spaarnwoude

De Amsterdamse club staat zoals velen verwacht hadden met 6 punten uit 2 wedstrijden gedeeld bovenaan, maar voor de ploeg van Rob Rijnink is elke week weer een nieuwe uitdaging. Tegenstander Spaarnwoude zal gebrand zijn om in ieder geval een punt te pakken. Het zag de eerste twee duels verloren gaan.

JOGA Fortius – Aliance ’22

Een valse start of staat JOGA Fortius nu al op de plek waar zij horen? Jermaine Holwijn weet dat het zondag moeilijk gaat worden, maar ziet gelukkig wel wat belangrijke spelers terugkomen. Na 2 wedstrijden heeft de Amsterdamse ploeg al 9 doelpunten tegen gekregen. Wordt het aankomende zondag dan weer een doelpuntenfestijn of zullen de trainingsuren zich uitbetalen?

Nieuw West United – Purmerend

Nummer 2 tegen nummer 4, 6 punten tegen 4 punten en Amsterdam tegen Purmerend. Purmerend is wel vrij onbekend voor Abderrahman Ahannach, maar de coach zal zondag altijd zijn eigen speelwijze hanteren. Voetballen, voetballen en nog eens voetballen is een speelwijze die Nieuw West United erg goed ligt, maar ook in gevaar kan brengen. Tegen het sterke Purmerend zal de ploeg dus alert moeten blijven. 

RCH – Ilpendam

Ilpendam een laagvlieger, kampioenskandidaat of een middenmoter? Na 2 wedstrijden is het altijd moeilijk te zeggen waar iemand gaat eindigen, maar de eerste wedstrijden geven vaak wel een beeld. RCH en Ilpendam boekten tot nu toe heel verschillende resultaten. Ilpendam won vrij mager van Beemster, maar verloor met grote cijfers van VSV, een ploeg die bovenin mee lijkt te gaan. Voor RCH geldt hetzelfde verhaal. De eerste wedstrijd een magere overwinning op Spaarnwoude en een stevig verlies van Purmerend, ook een ploeg die bovenin mee kan doen. Misschien wel voor beide ploegen de wedstrijd die gaat bepalen in welke rangorde de ploegen zullen blijven hangen.

Tekst: Auke Kooreman

Send this to a friend