Home / Algemeen / Voorspelling Florian Wolf (Legmeervogels) komt uit met winst op LSVV

Voorspelling Florian Wolf (Legmeervogels) komt uit met winst op LSVV

“Volgende week winnen wij thuis met 3-1 van LSVV.” Florian Wolf sprak het vol zelfvertrouwen uit, nadat zijn Legmeervogels een week geleden met 3-2 bij JOS/Watergraafsmeer verloor. En de oefenmeester had nog gelijk ook. Door de 3-1 overwinning klom Legmeervogels naar de elfde plek in de zondag eerste klasse A.

Direct na de wedstrijd tegen LSVV kreeg Wolf veel berichtjes en telefoontjes. De meest gestelde vraag? “Of ik meega naar het casino? Natuurlijk, zeg ik dan”, glimlachte de oefenmeester. De voorspelling was overigens geen nattevingerwerk, benadrukt hij. “Wij geven vaak te makkelijk doelpunten weg, daar hebben we deze week aan gewerkt. En we krijgen elke wedstrijd genoeg kansen om te scoren. Ik had het gevoel dat de ommekeer eraan zat te komen.”

Na ruim een halfuur kwam Legmeervogels aan de leiding. Uit een voorzet van Puck Postma kopte Martijn Tjon-A-Njoek goed raak, waar de spits vorige week in een soortgelijke situatie zijn vizier niet op scherp had staan: 1-0. Daarvoor had de wedstrijd zo’n 35 minuten stilgelegen nadat in de vijftiende minuut de enkel van LSVV-speler Chris Berkhout uit de kom ging en hij per ambulance werd afgevoerd.

Zonder Berkhout kwam LSVV halverwege de tweede helft op gelijke hoogte. Een vrije trap van ver weg werd richting het doel geschoten, waar Maik den Iseger de 1-1 kon aantekenen. Vrij snel daarna had Legmeervogels de leiding weer te pakken. Op aangeven van Anwar Akrouh schoot invaller Rodney Smorenberg de 2-1 binnen. Daarna was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. In de tachtigste minuut gooide de thuisploeg het duel definitief in het slot. Dennis Bakker, die vorige week vanwege disciplinaire redenen op de bank begon, bepaalde de eindstand op 3-1.

“Aan het spel heeft het de afgelopen weken niet gelegen, nu kwam het eindelijk tot uiting”, zei Wolf. “Dat gevoel had ik drie weken geleden al. Van Boshuizen verloren we ongelukkig door persoonlijke fouten, tegen JOS/Watergraafsmeer hebben we leuk meegespeeld en die kan je verliezen.” Nu de tweede competitiezege binnen is, klom Legmeervogels naar de elfde plek. Uit de eerste tien wedstrijden werden tien punten gepakt. Volgende week gaan de Uithoorners op bezoek bij nummer vier NVC. “Je wil zeker weer een voorspelling?”, vraagt Wolf. “2-4. Sowieso drie punten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Ronald Bakker