Home / Derde Divisie zondag / Voorzitter Joop Vlug stopt bij JOS Watergraafsmeer: “Het is mooi geweest”

Voorzitter Joop Vlug stopt bij JOS Watergraafsmeer: “Het is mooi geweest”

Joop Vlug legt na vijftien jaar hard werken zijn voorzittershamer bij JOS Watergraafsmeer neer. De bestuurder kondigde deze maand aan dat hij zijn functie tijdens de aankomende jaarvergadering wil overdragen aan een opvolger. “Na zoveel jaren is het mooi geweest”, laat de voorzitter weten.

De clubman beleefde in de jaren dat hij voorzitter was prachtige hoogtepunten. Hoewel hij het moeilijk vindt om ze met elkaar te vergelijken, noemt hij een aantal succesonderdelen binnen de vereniging. “De wedstrijd van de Zondag 1 in het Olympisch Stadion tegen Ajax schiet mij als eerste te binnen. We verloren dat duel dan wel met 9-0, maar het was geweldig om mee te maken. Dat gehele seizoen overigens hoor, want we wonnen bijna ongeslagen het kampioenschap en verloren de bekerfinale van IJsselmeervogels maar nipt.” Vlug genoot echter ook van andere successen. “Of het nu de Zaterdag 1 of jeugdteams zijn: elk kampioenschap heeft zijn eigen verhaal.”

Prestaties stonden bij Vlug in zijn jaren als voorzitter echter niet op de eerste plaats, ook het plezier in het voetbal is voor hem belangrijk. “Prestatie en plezier moeten hand in hand gaan. Dat kenmerkt JOS Watergraafsmeer wat mij betreft. Waar we op het veld willen winnen, is het eveneens belangrijk dat we na de wedstrijd bij elkaar komen. Door met elkaar wat te drinken in de kantine creëren we een hechte vereniging. De coronacrisis maakte dat de afgelopen periode helaas moeilijk.”

Waar Vlug meerdere redenen had om met zijn huidige functie te stoppen, speelde de huidige coronacrisis een duidelijke rol. “We moeten ons als vereniging aan zoveel regeltjes houden, dat we wel erg veel vragen van onze vrijwilligers. Bovendien merkte ik dat het vrijwel onmogelijk was om iedereen te blijven spreken, omdat we elkaar lang niet op de club tegenkwamen. Dan gaat het plezier er wel een beetje af.” Daarnaast is hij ervan overtuigd dat het niet verkeerd is om een frisse wind door de club te laten waaien. “Door mijn ervaring als voorzitter keur ik soms ideeën af, omdat ik weet dat het niet gaat werken. Dat is niet altijd goed, want een onbevangen blik kan wonderen doen.”

JOS Watergraafsmeer is momenteel in gesprek met verschillende gegadigden die Vlug graag willen opvolgen. Vlug is ervan overtuigd dat het goed komt. “De jaarvergadering vindt naar verwachting in januari of februari van aankomend jaar plaats en dan stop ik definitief. Ondertussen draag ik echter al de nodige taken over aan mijn bestuursgenoten.” Met al zijn ervaring heeft Vlug nog een mooie boodschap voor zijn opvolger. “Probeer de club bij elkaar te houden door op je eigen manier te doen wat goed is voor de club. Dan komt het goed.” Het betekent overigens niet dat Vlug bij de club vertrekt. “Ik blijf zeker bij deze schitterende club rondlopen, maar sta wellicht vaker als supporter langs de kant.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)