Home / Algemeen / Voorzitter Ronald Nijsen benoemd tot erelid WV-HEDW

Voorzitter Ronald Nijsen benoemd tot erelid WV-HEDW

Tijdens de slotdag van het seizoen is Ronald Nijsen benoemd tot erelid van WV-HEDW. Nijsen loopt veertig jaar rond in Amsterdam-Oost en is sinds de zomer van 2015 voorzitter van de club.

De benoeming was volgens secretaris André Lopes Dias “niet alleen op grond van zijn krachtdadig voorzitterschap van de afgelopen jaren, maar ook vanwege zijn decennialang tomeloze inzet voor de club in allerlei functies.” Voor Nijsen zelf kwam dit als een grote verrassing. Hij stond op een groot podium met meerdere jubilarissen (25 en 40 jaar lid) toen hij in het zonnetje werd gezet. “Het is toch wel leuk. De laatste jaren ben ik als voorzitter dagelijks enkele uren met de club bezig. Wat het precies inhoudt, weet ik niet helemaal. Mijn vader (90 jaar) vroeg of dit betekent dat ik geen contributie meer hoef te betalen. Dat is het laatste waar ik rekening mee heb gehouden, haha.”

Nijsen is veertig jaar lid van de Amsterdammers, nadat hij zich in 1978 overschreef vanuit Zeeland, waar hij voetbalde voor Zeeland Sport. “Het gekke is dat het toen een grote club was en WV-HEDW klein met acht elftallen. Dit jaar is Zeeland Sport opgeheven en hebben wij nu precies honderd teams ingeschreven. Een mooi aantal.”

In Amsterdam-Oost was Nijsen twintig jaar lang bestuurslid van WV-HEDW, verantwoordelijk voor de zaterdagselectie. In de zomer van 2015 nam hij de voorzittershamer over van Casper Hamersma. “Ik heb sinds deze zomer de Club van 100 weer tot leven gewekt, ons eerste elftal speelt hoog (zaterdag eerste klasse, red.), de jeugd sinds de afgelopen jaren allemaal op divisieniveau. We zitten als club in een goede flow. Het is de charme van WV-HEDW als gezellige club waar de lijntjes kort zijn, maar we komen nu wel op een punt waarop wij ons afvragen of wij nog kunnen groeien. Organisatorisch moet er nog veel gebeuren.”

Send this to a friend