Vreemd roodgekleurd einde van zakelijke zege IVV op VSV

De 0-2 overwinning van zondag derdeklasser IVV op bezoek bij VSV heeft een zure nasmaak gekregen. Aan het einde van de wedstrijd ontstond er een opstootje, waarna Gerrie Breugem pas ’s avonds laat ontdekte dat verdediger Quincy Molly hierbij om onduidelijke redenen een rode kaart zou hebben gekregen.

Diep in blessuretijd probeerde Quincy Molly een bal, terwijl deze over de achterlijn rolde, af te schermen toen hij op onnodige en ongelooflijke harde wijze onderuit werd geschoffeld. De verdediger besloot direct verhaal te halen bij de aanstichter, wat tot een opstootje leidde. “Quincy kan zich normaal fantastisch beheersen, maar sprong op en pakte die gozer bij zijn gezicht”, blikt Breugem terug. “De scheidsrechter floot gelijk af en toen wij ondertussen in de kleedkamer stonden, kwamen er opeens twee politie-auto’s en een motoragent aanzetten.”

Naar verluidt zou iemand de politie hebben gebeld omdat er een ‘massale vechtpartij’ was ontstaan, iets wat volgens Breugem absoluut niet klopt. “Ik heb met de scheidsrechter gesproken, een hele jonge jongen, en hij vertelde mij geen kaarten te hebben gegeven. Vervolgens zie ik op Voetbal.nl drie rode kaarten staan; twee voor VSV en eentje voor ons. Ik ben heel benieuwd wat hij gezien heeft, want er is geen kaart getrokken.” Enkele uren later bleek dat de Landsmeerse rode kaart voor Molly was. “Maar wij gaan sowieso in beroep.”

Dan over de wedstrijd, wat op deze manier eigenlijk bijzaak is geworden. “Een hele zakelijke overwinning”, zegt Breugem. “Weinig gecreëerd, maar wel qua strijd en beleving alles gedaan wat we moesten doen.” Na een halfuur spelen werd een vrije trap van Dave Hertog van richting veranderd voor de 0-1. “In de rust zei ik tegen ze: probeer het snel te beslissen, want het was al een oververhitte wedstrijd.” Dat lukte pas in de 95ste minuut. Uit een omschakeling stelde Hertog middenvelder Davey de Haze in staat de 0-2 eindstand te noteren.

“We hebben het veel te lang spannend gehouden”, besluit de oefenmeester. De Landsmeerders verslikten zich niet in de laagvlieger en kunnen daardoor met vertrouwen toewerken naar de topper, volgende week tegen achtervolger DCG. Koploper IVV heeft één punt voorsprong. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Annelies Schreuder

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV