Home / Algemeen / ‘Vriendenteam’ TOB draait op volle toeren

‘Vriendenteam’ TOB draait op volle toeren

Al een paar jaar streeft TOB naar promotie naar de derde klasse. Dit seizoen begon de ploeg met vallen en opstaan, maar daarna zette het een reeks van vijf zeges neer. Trainer Remco van Twiller baalde dan ook dat de competitie wederom werd stilgelegd: “We zaten in een geweldige flow, met vijf zeges op rij. Het voetbal zag er ook goed uit. Dankzij die reeks waren we echt aangesloten bij de top, we staan op maar twee punten van de nummer twee.”

Alles leek net op de goede plek te zijn gevallen bij TOB, waar het grootste gedeelte van het team eigenlijk een vriendenteam is, dat al tien jaar samen speelt. Eerst bij DWV en Buiksloot en nu bij TOB. “Natuurlijk zijn er onderweg af en toe jongens afgehaakt, die het op een hoger niveau wilden proberen. Maar veel daarvan zijn ook weer teruggekomen.” Van Twiller noemt spelers als Moamar Heerenveen, die hij als sinds de D’tjes kent en doelman Giorgio Kuiper, die hij zelfs al sinds de F’jes kent.

De wisselwerking met spelers die recenter zijn aangesloten, lijkt dit seizoen bovendien perfect. Zo is Paul Bekker, die in het verleden bij JOS Watergraafsmeer speelde, van grote waarde. “Ik vroeg me af of hij dit niveau kon accepteren, maar het gaat waanzinnig en hij is echt een hele goede spits voor ons. Spelers als Nick Koch en José Bebeto Ngeze worden echt beter van hem.”

Dat veel spelers elkaar al zo lang kennen, zorgt er ook voor dat de sfeer goed is en dat er ook in coronatijd vaak een grote groep op het veld staat, als dat kan volgens de maatregelen. Van Twiller hoopt aan het einde van het seizoen eindelijk promotie te realiseren: “Het is enerzijds een vriendenteam, maar anderzijds is er echt de ambities en drive om te presteren. We zitten nu in een waanzinnig sterke competitie, met wel een stuk of vijf ploegen die voor promotie gaan. Hoe dan ook gaat er dus iemand pech hebben, want we kunnen ook niet allemaal een periodetitel pakken. Wij moeten ervoor zorgen dat we niet die ene ploeg zijn die pech heeft.”

Als het allemaal lukt, is Van Twiller komend seizoen dus met TOB actief in de derde klasse. Hij heeft een meerjarige verbintenis met TOB en is zodoende ook volgend jaar de hoofdtrainer.

Archieffoto: Jos Spitteler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB