Vroeg doelpunt helpt WV-HEDW naar winst in topper

WV-HEDW heeft in de Eerste Klasse Zaterdag A een gat van vier punten geslagen met Scherpenzeel. De nummer twee van de competitie werd in het onderlinge duel met 2-1 verslagen.

Er zat vooraf vanzelfsprekend veel druk op de wedstrijd. Bij winst zou WV-HEDW de voorsprong vergroten, terwijl het bij verlies de koppositie moest afstaan aan de Gelderlanders. Vanaf minuut één zat de ploeg van Marcel Valk er kort op, werd er fel afgejaagd en won het elftal bijna alle duels. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat de Amsterdammers al in de eerste minuut op voorsprong kwamen. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en Tim Correia wist knap binnen te koppen.

Voor de winter eindigde deze wedstrijd in 5-4 en weer leek het een doelpuntrijke middag te worden, want kort na de 1-0 kreeg Scherpenzeel een gigantische kans op de gelijkmaker. Mark de Graaf wist echter de bal over te krijgen. WV-HEDW was zeer dominant in de eerste helft, maar wist dit nog niet om te zetten in doelpunten. Correia (gered), Ashraf Azzouz (paal) en Mick van Moerkerk (over) kregen de grootste kansen. Vlak voor rust leek het nog 1-1 te worden, maar Scherpenzeel kon het slecht uitkomen van Matthijs Kuiper niet afstraffen.

In de tweede helft waren de twee ploegen meer aan elkaar gewaagd. In de vijftigste minuut ontsnapte WV-HEDW nog (schot net over), maar een minuut later was het wél raak. Een pass schoot door en De Graaf werkte oog in oog met Kuiper de bal knap binnenkant paal binnen. Waar WV-HEDW de tegenstander in de eerste helft nog goed vastzette, kwam Scherpenzeel er in de tweede helft af en toe gevaarlijk uit. Toch kregen de Amsterdammers de grootste kansen op een voorsprong. Een lepe kopbal over de keeper heen ging er via de paal toch niet in en minuten later werd een overtalsituatie slecht uitgespeeld.

Tien minuten voor tijd viel er dan toch te juichen voor ‘De Blauwe’, weer uit een corner. De ingevallen Roy van Essen raakte de bal slecht, maar Nick Lammers wist de bal zo te verlengen dat die onhoudbaar bleek. Hij schoot met zijn eerste doelpunt WV-HEDW op voorsprong. Kort daarna kreeg Daan Walraven een rode kaart voor onbesuisd inkomen.

In de laatste minuten was het voor de thuisploeg dan ook vrouwen en kinderen eerst. Met veel lange ballen hoopte Scherpenzeel nog iets te kunnen forceren. Kort voor tijd was het aantal spelers weer gelijk, want aanvoerder Rinke Rozema kreeg een rode kaart voor een slaande beweging. In de slotseconde leek het dan toch nog mis te gaan voor WV-HEDW, maar Kuiper hield met een geweldige redding de drie punten in Amsterdam. Door deze overwinning heeft WV-HEDW nu al meer punten, dan na het gehele afgelopen seizoen.