Vroege en late goal resulteren in gelijkspel bij OSV – AFC

Na drie nederlagen op rij heeft OSV een punt gepakt tegen AFC. Voor AFC was het juist het eerste puntverlies.

“Na drie nederlagen op rij hebben we het vandaag was anders gedaan en zijn we wat verdedigender gaan staan. dat pakte heel goed uit”, vertelt OSV-trainer Maurice Renger.

Opvallend genoeg kwam OSV juist al heel vroeg op voorsprong. AFC leverde de bal in en zo kon Jesse Willems met nog geen vijf minuten op de klok de 1-0 maken. Verder was het wel koploper AFC dat het meeste balbezit had, maar in grote kansen resulteerde dat niet. “Wij speelden niet goed. OSV stond goed en het lukte ons niet er doorheen te voetballen in de eerste helft”, zo zag AFC-trainer Mohad Zaoudi.

In de tweede helft besloot Zaoudi het om te zetten: “Uiteindelijk kregen we wat kansjes, maar het schot was steeds niet goed genoeg.” Pas in de allerlaatste minuut kopte Max de Bruijne de 1-1 binnen. Eerder had Zino Hartgers voor OSV in een één op één situatie nog een grote kans op de 2-0 gemist.

“Vooraf tekende ik voor een punt tegen AFC. Nu is het natuurlijk zuur dat je de zege weggooit in de laatste minuut, maar ik heb een goede collectieve prestatie gezien tegen de koploper. De komende weken kunnen we hiermee verder. We willen graag weg uit de onderste regionen”, aldus Renger. AFC-trainer Zaoudi kon leven met het gelijkspel: “In Amsterdamse derby’s kan iedereen van elkaar winnen. Je moet gewoon niet verliezen en dat is uiteindelijk gelukt.”

AFC blijft koploper, terwijl OSV blijft steken op de elfde plaats. De koploper krijgt komende week bezoek van Zwaluwen ’30, OSV gaat naar EVC in Edam. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)