Vroege goal zorgt voor overwinning OSV bij AMVJ

Op Sportpark ’t Loopveld stond een belangrijke wedstrijd op het programma. De thuisploeg, AMVJ, was bezig met een goede reeks en wilde de stap naar het linkerrijtje maken. Terwijl OSV uit Tuindorp Oostzaan juist een opsteker kon gebruiken. Het team van OSV-trainer Maurice Renger wist in 2023 nog geen punt te behalen. Voor allebei de ploegen een belangrijk duel. Op het veld waren de ploegen gelijkwaardig, maar de bezoekers namen de drie punten mee naar huis.

Heel vroeg in de wedstrijd kwam OSV al op voorsprong. Zino Hartgers werd diep gestuurd en de aanvaller rende achter de bal aan. De AMVJ-verdediging zorgde ervoor dat keeper Maksim van Ingen kon komen, alleen die had niet gerekend op de rappe Hartgers. Terwijl de doelman de bal wegschoot, kwam deze tegen de rug van Hartgers aan. De aanvaller en de meegelopen verdediger moesten de bal zoeken, maar het was Hartgers die eenvoudig kon scoren: 0-1.

De wedstrijd werd vooral op het middenveld uitgevochten, waar AMVJ een optisch overwicht kreeg. De ploeg van AMVJ-trainer Ricky Kumar kreeg ook enkele kansjes, maar het was OSV dat de verdedigingslinie overeind hield. Zoals gezegd werden de duels op het middenveld uitgevochten, want AMVJ en OSV brachten veel fysiek in de wedstrijd. Arbiter Robert Westland moest regelmatig optreden, want er werd wel eens een onreglementaire actie begaan. Zo halverwege de eerste helft viel AMVJ-verdediger Burak Sitil geblesseerd uit. Hierdoor werd de basisopstelling door elkaar gegooid om dit gemis op te vangen.

Voor rust kreeg Melvin Grootfaam nog een goede mogelijkheid, nadat hij in een keerde bal volleerde. Echter kon OSV-keeper Davey Clements de bal, met lastige stuit, stoppen. Bij de tweede paal probeerde Daan van Hees nog de bal in te koppen, maar hij kreeg de bal verkeerd op zijn kruin. Spits Thierry van der Kooije kreeg ook nog een mogelijkheid, maar met een 0-1 tussenstand zochten de ploegen de kleedkamer op.

In de tweede helft ging AMVJ verder op zoek naar de belangrijke gelijkmaker. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de ploeg steeds meer risico en ging de ploeg opportunistischer spelen. De zwartblauwen van OSV wisten hier wel raad mee, want de bezoekers bleven gedisciplineerd verdedigen en wisten met de rappe Jesse Willems en invallers Bruce Carstens en Davey de Haze nog gevaar te stichten voor het bordeauxrode doel.

AMVJ kreeg ook een uitstekende kans. Van der Kooye stoomde goed op en legde af op Melvin Grootfaam, maar hij verslikte zich in de bal. Waardoor de scoringsmogelijkheid verdween. Kumar probeerde met aanvallende wissels meer te forceren. Met nog een kwartier op de klok moest OSV met een man minder verder. Joshua Zaandam kreeg zijn tweede gele prent en moest inrukken. Het pompen en verzuipen van AMVJ ging door. OSV-keeper Clements hield met een puike redding zijn ploeg op de been en was op weg naar de volle buit. Na de nodige minuten blessuretijd floot de arbiter voor het eind van de wedstrijd. De OSV-spelers vlogen elkaar in de armen, terwijl de AMVJ’ers de wonden gaan likken.

Volgende week neemt AMVJ het op tegen Zwaluwen. OSV speelt tegen Jong Holland. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Bekijk hier alle foto’s van het duel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)