dcg

Vroege goals helpen DCG aan zege op ROAC

Op bezoek bij ROAC heeft DCG een 1-3 overwinning geboekt.

Al na een minuut kon DCG de score openen, toen ROAC-goalie Dammes van der Poel de bal zo in de voeten van Anass Benhammouch schoof. ROAC ging niet bij de pakken neer zitten en was een minuut of tien later gevaarlijk met een vrije trap van Thijs van Seggelen die door Marcel Ons knap gekeerd werd. Maar niet veel later waren het de Amsterdammers die de voorsprong verdubbelden. Een fraaie aanval van DCG eindigde bij Ismail Bouhalhoul, die de bal hoog in het doel schoot. 0-2 was ook de ruststand.

Na rust wist ROAC vrij vlot de aansluitingstreffer te maken. Een corner van Loek van As bleef hangen en werd uiteindelijk door Djimmy Wagter hard binnen geschoten. De thuisploeg ging vervolgens naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar zag diverse pogingen naast het doel eindigen. In de slotminuut maakte DCG er nog 1-3 van via Achraf el Barjiji en was de buit binnen voor de Amsterdammers.

Welkome punten, want met de versterkte degradatieregeling zal ook DCG zich nog niet helemaal veilig wanen. De ploeg bezet de zevende plaats, maar de verschillen zijn klein. Komende week kunnen de Amsterdammers opnieuw goede zaken doen, dan tegen DSOV, dat achtste staat. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG