Vroege treffer Lancine Bamba goud waard voor DWS

Zondag tweedeklasser DWS heeft West Frisia voor de derde keer dit seizoen verslagen. De ploeg van Tarik Oulida won de inhaalwedstrijd – nadat de 3-2 overwinning in oktober ongeldig werd verklaard vanwege het opstellen van de geschorste Issam el Bakkali – met minimaal verschil dankzij een doelpunt van Lancine Bamba: 1-0.

De Amsterdammers begonnen erg sterk en hadden binnen tien minuten een vroege voorsprong te pakken. Rishi Kjensberg stuurde Lancine Bamba richting het vijandelijke doel en met een fraaie boogbal liet de vleugelaanvaller West Frisia-doelman Paul Kok kansloos. Het antwoord van de bezoekers uit Enkhuizen lag al klaar. Barry Damens en Junus Bacakisz probeerden het doel van DWS onder vuur te nemen, waar doelman Selattin Dagasan zich goed staande hield.

DWS was voetballend veel beter, maar slaagde er niet in dit ook uit te drukken in doelpunten. Bamba had vlak na rust zijn tweede van de middag op zijn schoen, alleen werd dit tijdig voorkomen door de defensie van West Frisia. De gasten voerden de druk op om een gelijkmaker te forceren en drukten DWS daardoor in de verdediging. De thuisploeg slaagde er zelf niet in om in de tegenaanval toe te slaan en werd gedwongen stand te houden. Een waar bombardement op het DWS-doel met meerdere kansen voor West Frisia werd tot grote opluchting overleefd.

De nul bleef heilig en de ene treffer van Lancine Bamba was voldoende voor de drie punten. DWS is eigenlijk uitgespeeld, maar hoopt stiekem nog op een eindklassering in het linkerrijtje. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A.