Vrouwen Ajax klaar voor Champions League in Estland

Trainer Benno Nihom is zondagmiddag met enige vertraging aankomen in Estland waar het de komende week drie wedstrijden af zal werken in de poulefase van de Champions League. Morgen (dinsdag) om 11:00 uur speelt de landskampioen haar eerste wedstrijd tegen Rigas Futbola Skola uit Letland.

Heel voorspoedig liep de reis niet. Naast een uur vertraging bleek na aankomt in Tallin dat er een aantal koffers in Amsterdam waren achtergebleven. Na een busreis arriveerde Ajax uiteindelijk op de plaats van bestemming: Pärnu, een kustplaats in het westen van Estland. Vanmiddag zal de ploeg van Nihom daar haar eerste training afwerken.

Dinsdag om elf uur (Nederlandse tijd) begint Ajax aan haar openingswedstrijd tegen het Letse Rigas Futbola Skola. Donderdag om vier uur volgt dan het duel met het organiserende Pärnu JK en maandag 28 augustus volgt de ontknoping tegen de Belgische kampioen Standard Luik.

Ajax zal als eerste moeten eindigen in de groep om zich te plaatsen voor de knock-out fase. Mocht dat onverhoopt niet lukken dan zou een tweede plaats nog een kleine ontsnapping op kunnen leveren als de Amsterdammers als beste nummer twee de groepsfase doorkomen.

Het Amsterdamsche Voetbal houdt u de komende week op de hoogte van de verrichtingen van Ajax in Estland.

Foto ajax.nl Dries Govers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)