VVC neemt per direct afscheid van Rini van Roon

Rini van Roon ontbrak zaterdag op de bank bij de wedstrijd van VVC tegen DCG. Een dag eerder maakte de zaterdag derdeklasser bekend dat er in goed overleg per direct afscheid was genomen van de oefenmeester, die al bezig was aan zijn laatste maanden in Nieuw-Vennep.

Volgens de club was er geen sprake meer van een ‘bevlogen en stimulerende wisselwerking tussen spelers en trainer’. “Van Roon wist de jongens niet meer te motiveren, dus was dit het beste voor elkaar. Dat werd door beide partijen opgemerkt. Het is altijd jammer als dit soort dingen gebeuren. Uiteindelijk is het netjes afgesloten, alleen wat sneller dan verwacht”, aldus voorzitter Rob de Kleijn.

Momenteel staat VVC op een zesde plaats in de zaterdag derde klasse B. Of de tegenvallende resultaten hier invloed op hebben, is volgens De Kleijn moeilijk te zeggen. “Als de prikkel er van beide zijden niet meer is, dan zie dat terug tijdens de wedstrijden. De vraag is alleen in hoeverre dat gevolgen had voor de resultaten. Dat hebben we niet kunnen achterhalen. Voor ons was het in ieder geval niet zo dat het water aan onze lippen stond.”

Rick IJzendoorn, momenteel trainer van het tweede elftal, zal voor de rest van het seizoen het eerste elftal op zich nemen. De zoektocht naar een trainer voor volgend seizoen loopt nog. Van Roon wist in zijn periode bij VVC tot twee keer toe net niet te promoveren via de nacompetitie. Half december werd al besloten dat dit seizoen laatste seizoen zou worden. De oefenmeester wilde inhoudelijk niet reageren. “Voor mij is het een gesloten boek.”

Verslag Roy Baltus
Foto: VVC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)