Home / Algemeen / VVC schuift Rick van IJzendoorn door als nieuwe hoofdtrainer

VVC schuift Rick van IJzendoorn door als nieuwe hoofdtrainer

Zaterdag derdeklasser VVC heeft de vacature voor nieuwe hoofdtrainer intern kunnen oplossen. Rick van IJzendoorn, die al was aangesteld als interim-trainer na het ontslag van Rini van Roon, kreeg een vaste aanstelling voor anderhalf jaar.

Op het moment dat Van IJzendoorn, bezig aan zijn derde seizoen als trainer van het tweede elftal, naar voren werd geschoven om het seizoen af te maken, was hij ook één van de kandidaten voor volgend seizoen. “Er waren nog meerdere gesprekken, dus dat heeft ruim een week geduurd. Ik was altijd al actief bij het eerste elftal en we trainen vaak samen. De jongens kennen mij. Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan de wens van de club om richting de tweede klasse te gaan.”

Voor de oefenmeester is de cirkel rond. Hij was eerder trainer van SMS, één van de voorlopers van de fusieclub, en had in de beginjaren ook de leiding bij het zaterdagelftal van VVC. Op het moment dat de club naar een vernieuwd complex verhuisde, besloot Van IJzendoorn te vertrekken. “De club ging groeien en ik vond dat het tijd was voor iets anders.” Na een paar jaar kwam hij terug om de A1 te trainen en vervolgens het tweede elftal. Nu is Van IJzendoorn weer de eindverantwoordelijke in Nieuw-Vennep.

Donderdagavond werd hij officieel aangesteld, twee dagen later werd verloren van SCW (3-2). Daardoor is het seizoen van VVC eigenlijk voorbij. De club kan niet degraderen en een plek bovenin de zaterdag derde klasse B lijkt ook uit zicht. “Het doel voor dit seizoen is om het goed af te maken en te werken aan de spelopvatting voor volgend seizoen. Dat we meer aan elkaar gewend raken. Er moet nog veel gebeuren, maar we willen kijken of we volgend seizoen met drie of vier versterkingen bovenin mee kunnen draaien.”

Foto: Jan Klootwijk

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SCW