Home / Hoofdklasse zaterdag / Wadie Daouameur: Van Jordanië naar Purmerend

Wadie Daouameur: Van Jordanië naar Purmerend

Wadie Daouameur is sinds dit seizoen speler van Purmersteijn, terwijl hij het afgelopen jaar enkele maanden in Jordanië speelde. Met de ploeg uit Purmerend komt hij dit jaar uit in de Hoofdklasse Zaterdag. Voordat hij naar het buitenland vertrok, maakte Daouameur minuten in de Tweede Divisie. Hij speelde meerdere wedstrijden voor het eerste Koninklijke HFC, het seizoen daarvoor maakte hij onderdeel uit van de O19 van de Haarlemse ploeg. De aanvaller speelde verder in de jeugd van FC Almere en SV Houten.

Medio 2018 ging hij zijn geluk ergens anders beproeven. Dit deed hij allereerst in Antwerpen. “Ik liep stage bij Beerschot Wilrijk en kreeg net te horen dat de hele staff was afgetreden. Hierdoor was er alleen maar onduidelijkheid ontstaan. Ik ging verder kijken, waardoor ik een optie kreeg om in Jordanië op stage te gaan”, vertelt de 21-jarige Daouameur. Hij ging naar de club Al Ahli in de Jordaanse hoofdstad Amman.

“In Jordanië was m’n eerste indruk goed. Ik werd opgehaald bij het vliegveld, alles zag er goed uit ze hadden een mooi hotel voor me geregeld. Ze zouden een appartement voor mij regelen zodra ik mijn contract zou tekenen. In Jordanië gaat alles wel anders dan in Europa. In Nederland train je meestal 2x op een dag als prof, in de ochtend en middag, maar in Jordanië was dat helemaal anders. Daar trainden we om 2 uur in de middag een uur in de gym en vanaf daar direct het veld op. Stonden we 2 uur lang op een heel heet kunstgrasveld en zo ging het 5 dagen in de week.” Na drie maanden keerde Daouameur terug naar Nederland. “Het probleem was dat er steeds werd vertraagd met de financiën.  Daarom heb ik ervoor gekozen om terug te gaan.”

Aan ambitie heeft Daouameur geen gebrek. “Mijn doelen voor dit seizoen zijn kampioen worden en de beker winnen, verder wil ik een belangrijke speler voor het team zijn en veel goals en assisten leveren. Ik heb het heel erg naar m’n zin bij Purmersteijn. We hebben een leuk team en 2 hele goede trainers met veel ervaring waarvan ik veel kan leren.”

SELECTIE: Purmersteijn met 9 nieuwe spelers Hoofdklasse Zaterdag in

 

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend