Wanvertoning van Legmeervogels tegen Zaanlandia

Zondag 19 mei 2019 zal te boek gaan als de slechtste wedstrijd van zondag eersteklasser Legmeervogels van dit lopende seizoen. De ploeg van de vertrekkende trainer Florian Wolf werd door Zaanlandia met de staart tussen de benen teruggestuurd: 5-1.

De eerste twintig minuten konden de Uithoorners het nog redelijk bijhouden in Zaandam. In deze fase kregen de bezoekers twee goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Yasin Poyraz zag zijn vrije trap uit de hoek geranseld worden door doelman Terry Bosma en Rodney Smorenberg mikte te hoog. Aan de andere kant van het veld leverde een vrije trap wél een openingstreffer op. Buruk Bulduk tekende na een halfuur voor de 1-0 en twee minuten later werd het zelfs 2-0. Op aangeven van Jeremy Kho bezorgde Reino Kok de thuisploeg een ruimere voorsprong.

Tijdens de rust werden Dennis Bakker en Martijn Tjon-A-Njoek (die beiden op de bank begonnen) gebracht voor Mitch Vernooij en Othman Lechkar. Even leek het erop dat Legmeervogels de zaak snel wilde rechttrekken met een aansluitingstreffer van Bakker, maar niet veel later liepen de Uithoorners weer achter de feiten aan. Uit een hoekschop van Hatim el Abbassi bracht Bruce de Graaf het verschil weer naar twee doelpunten. Na die 3-1 gaven de bezoekers de strijd min of meer op. Kok kreeg hierdoor alle vrijheid om zijn hattrick te voltooien en de eindstand op 5-1 te bepalen.

De ruime nederlaag had veel weg van de 7-4 eerder dit seizoen bij Zeeburgia. De instelling van diverse spelers was ver te zoeken en na afloop bleken sommigen meer bezig met de resultaten van hun nieuwe clubs, dan het likken van de wonden. Met deze instelling kan de aankomende tegenstander Velsen zich alvast opmaken voor een kampioensfeestje. De koploper komt volgende week op bezoek in Uithoorn en heeft – vanwege een veel beter doelsaldo dan achtervolger JOS/Watergraafsmeer – aan een punt genoeg. Bij een wonder van Legmeervogels mag JOS nog hopen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.