Wartburgia lijdt tegen De Dijk eerste puntverlies

In de druilerige regen op een zwaar veld hebben Wartburgia en De Dijk beiden een punt gepakt. Voor Wartburgia was het het eerste puntenverlies van dit seizoen, De Dijk ging één keer eerder onderuit, bij Blauw-Wit Beursbengels.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 3b

De eerste helft was voor de bezoekers die fysiek sterker waren en korter op de bal zaten en daarmee de thuisclub afbluften. Geknoei in de verdediging van Wartburgia leidde tot een forse kans voor De Dijk, maar de ver voor z’n doel staande Max Klink redde bekwaam. Aan de andere kant was er een razendsnel uitgevoerde counter waarbij spits Daan Tuerlings de bal al inglijdend over het doel werkte.

De tweede helft bracht één wijziging bij Wartburgia. Linksbuiten Dilan van Dam bleef in de kleedkamer achter en Daan van Dijk zorgde voor wat meer fysieke kracht op het middenveld. Het leidde er toe dat de ploeg dominanter was en wat meer aanvalskracht tentoonspreidde. Niettemin was het De Dijk die uit een uitval op 0-1 kwam. Een lange bal in de 61 ste minuut op spits Shadzac Lijfraad werd door de beweeglijke aanvaller goed gecontroleerd en vanaf de hoek van het strafschopgebied via de paal koeltjes afgerond.

Het antwoord van Warburgia liet niet lang op zich wachten; een halve voorzet van rechts werd 6 minuten later door David van Paridon knap gecontroleerd en met veel gevoel in de linkerbovenhoek geschoten.

In een spannende slotfase maakte geen van beide ploegen aanspraak op de overwinning. Er werd hard gewerkt maar goede ideeën en soms wat geluk ontbrak bij beide teams, die ieder een zwaarbevochten punt mochten koesteren: De Dijk omdat ze aansluiting bij bij de top houden en Wartburgia omdat het koploper blijft.

Tekst en foto’s: Frank van Paridon