Wartburgia pakt 3 punten in hachelijke slotfase

Zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma voor Wartburgia. Voorafgaand was er een minuut stilte in verband met de zaterdag overleden oud-voorzitter van Wartburgia Gosse van der Wal.

De wedstrijd kende twee gezichten. De eerste 45 minuten een dominerend Wartburgia, waarbij Pancratius behoorlijk in de verdediging werd gedrukt. Wartburgiaan Daan van Dijk kreeg al in de negende minuut een kans om de score te openen. Zijn actie werd niet beloond met een treffer. Wartburgia kwam in de twaalfde minuut op 0-1 door een prachtig afstandsschot van Matthijs Ramaker, die zijn bal in de rechterbovenhoek bij de keeper van Pancratius zag verdwijnen. Wartburgia bleef zeker in eerste 35 minuten van deze helft hoog druk zetten. Pancratius kwam hierdoor totaal niet in de wedstrijd. Er ontstonden diverse mogelijkheden voor Wartburgia. Armando Cuvalaij, Dilan van Dam en Milan Besselink konden ervoor zorgen dat de score verder werd uitgebreid, echter stond de keeper van Pancratius in de weg voor allen. Tegen de veldverhouding in kwam Pancratius in vierenveertigste minuut op 1-1 door een verdwaalde voorzet waar Wartburgia keeper Max Klink geen antwoord op had. Ruststand 1-1.

De tweede helft gaf een rommelig aanzicht. Veel balverlies bij beide ploegen, wat het spel niet ten goede kwam. Aan Wartburgia-zijde werd het onrustiger. Hierdoor speelde Pancratius ietwat aanvallender, maar verschafte zich geen kansen om op voorsprong te komen.

De slotminuten verliepen ietwat hectisch. Via een schitterende dieptebal van Dilan van Dam kon Marco Barsoumm de bal in één keer terugleggen op de inlopende Bob Dekker, die de bal gedecideerd binnenkopte voor de 1-2. Een lange bal van Pancratius zorgde voor een schermutseling voor het strafschopgebied van Wartburgia, waar de scheidsrechter hands constateerde van keeper Max Klink. Hierna moest keeper Max Klink het veld verlaten door een tweede gele kaart. De daaropvolgende vrije trap werd gepareerd door gelegenheidskeeper Matthijs Ramaker. Het werden nog een lastige vijf minuten, onder het mom van “vrouwen en kinderen eerst” kwam de wedstrijd tot de eindstand van 1-2 in het voordeel van de Wartburgianen.

Wartburgia-coach Hans Bergsma was na afloop blij met de 3 punten: “De eerste dertig minuten heb ik goed voetbal gezien. Voldoende kansen gehad tot vier keer toe om voor rust de genadeslag toe te brengen. Tweede helft te onrustig bij de jongens. Niemand wilde de bal meer hebben. Een beetje te benauwd om fouten te maken. Maar we maken het in de slotminuten schitterend af door een prachtig doelpunt van Bob Dekker.”

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in zaterdag 3B.

Opstelling Wartburgia: Max Klink (k), Adriaan Berfelo, Tobias van Kralingen, Melvin Akkerman (@), Jesse Bollen, Matthijs Ramaker, Daan van Dijk, Stefan Klink (75e Marco Barsoumm), Milan Besselink (70e Bob Dekker), Dilan van Dam (87e Ian Dankbaar) en Armando Cuvalaij

Tekst: Wietze Jan Ramaker