Wartburgia wint nipt van Zuidoost United en bekert verder

De derde wedstrijd in de bekercompetitie voor Wartburgia eindigde in een zeer nipte overwinning voor de ploeg van coach Hans Bergsma. Met een 2-0 ruststand werd deze wedstrijd winnend afgesloten met een 2-1 eindstand voor de thuisploeg.

Het werd zaterdagmiddag absoluut geen gemakkelijke middag voor Wartburgia. Zuidoost United, uitkomend in de vierde klasse in het seizoen 2019/ 2020, liet zich zeker niet van de mat spelen. Zuidoost United, onder leiding van coach Gwendell van Riemsdijk, met een frisse jonge ploeg, bood goed tegenstand. De beginfase was gelijk opgaand. Gezien de afgelopen goed gespeelde bekerwedstrijden en oefenwedstrijden van Wartburgia, was de ploeg van Bergsma zaterdag onvoldoende dominerend. Beide ploegen waren zoekend naar de juiste combinaties. Daan van Dijk, aan Wartburgia-zijde, domineerde wel door zeker in de eerste vijfenveertig minuten op de juiste momenten de juiste keuzes te maken. Weinig kansen voor beide ploegen. Zuidoost United wel beter voetballend. Echter ook niet in staat de juiste kansen te creëren.

Na twintig minuten was Wartburgia succesvol. Na uitstekend doorgaan van Daan van Dijk, werd Armando Cuvalaij in stelling gebracht. Hij stelde vervolgens Daan Tuerlings in staat om de 1-0 te laten aantekenen. Vlak voor de rust was het wederom Daan Tuerlings die vanuit de rebound uit een vrije trap van Dilan van Dam zorgde voor de ruststand van 2-0.De tweede helft hetzelfde beeld. Beide ploegen op zoek naar een goal. Zuidoost United veel meer dominerend. De verdediging van Wartburgia werd volledig op de proef gesteld. Een ongelukkige handsbal van één van de verdedigers aan Wartburgia-zijde zorgde voor de 2-1 uit de toegekende penalty.

Het werd even “billenknijpen” voor de supporters van Wartburgia. Zuidoost United draaide de duimschroeven volledig aan. Behoorlijke hachelijke situaties voor keeper Max Klink.

In de slotminuten belandde een afstandsschot van Zuidoost United nog zwabberend op de lat, buiten bereik van Wartburgia keeper Max Klink. Eindstand 2-1. Door deze overwinning is Wartburgia als eerste geëindigd in de poule, op basis van een beter doelsaldo, en bekert dus verder.

Coach Hans BergsmaIk heb vanmiddag een zeer goed Zuidoost United gezien. De 2-0 ruststand vond ik een klein beetje onterecht. Je staat voor aan het begin van de tweede helft dus voor met 2-0, dan is er een handsbal en hierna beginnen we apathisch te voetballen. Niemand wilde de bal meer hebben en dan maak je het jezelf moeilijk, wat in mijn beleving helemaal niet nodig was”.

Coach Gwendell van RiemsdijkVanmiddag één van de mindere wedstrijden gezien van mijn ploeg. Wij spelen met een zeer jeugdige ploeg ook tegen BVO ploegen. Dan hoef je het team niet te motiveren om een goed resultaat te behalen. Je moet er dan vanmiddag niet zomaar van uitgaan dat je zomaarhier gaat winnen. Het is allemaal een leerproces voor de jongens.

Opstelling Wartburgia: Max Klink (k), Jacco Fijnheer, Tobias van Kralingen, Joost Homminga, Melvin Akkerman (@), Niek Remijn (60e Matthijs Ramaker), Daan van Dijk, Milan Besselink (45e Stef Klink), Dilan van Dam, Armando Cuvalaij en Daan Tuerlings (75e Ian Dankbaar)

Tekst: Wietze Jan Ramaker

Archieffoto: Frank van Paridon