Wartburgia wint op bezoek bij Blauw-Wit Beursbengels

De uitoverwinning van Wartburgia op Blauw Wit-Beursbengels ging zaterdagmiddag niet zonder slag of stoot. De ploeg van Hans Bergsma leidde bij rust met 0-2, maar de eindstand werd 2-3.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 3b

Blauw Wit-Beursbengels kwam direct na de aftrap al in de derde minuut gevaarlijk voor de dag. Wartburgia keeper Max Klink moest direct handelen op een schot van één van de spitsen van Blauw Wit-Beursbengels. Slechts een hoekschop was het resultaat. Wartburgia was gewaarschuwd. Kansen ontstonden ook voor Wartburgia via Bob Dekker en Niek Remijn. In de eenentwintigste minuut kwam Wartburgia op 0-1 door Remijn vanuit een van links opgezette aanval door Jesse Bollen. Wartburgia bleef kansen creëren en werd de beter voetballende ploeg.

Dekker en ook Joost Homminga hadden de score voor Wartburgia kunnen uitbreiden, maar wisten niet tot scoren te komen. Na de mogelijkheid van Homminga was het toch Dekker die wist te scoren. In minuut 42 verdween zijn schot in de rechterbovenhoek: 0-2.

De tweede helft verliep geheel anders. Blauw Wit-Beursbengels, direct na de thee, meer dominerend en drukte Wartburgia volledig terug op eigen helft. Wartburgia, zeer compact spelend, gaf weinig weg ondanks het veldoverwicht van de ploeg Reda Achkari. Armando Cuvalaij had de wedstrijd op slot kunnen gooien in de vijfenvijftigste minuut. De snelle Jacco Fijnheer zette uit een counter vanaf de rechterflank  Cuvalaij één op één voor de keeper van Blauw Wit-Beursbengels. Echter faalde hij en bleef het 0-2.  Blauw Wit-Beursbengels voelde dat de wedstrijd nog niet was gelopen. Tien minuten na de ultieme mogelijkheid voor Cuvalaij was het Hicham Aklalouch die de 1-2 liet aantekenen. Wartburgia werd volledig in de tang genomen en bestookt met aanvallen over zowel de rechter- als linkerflank door Blauw Wit-Beursbengels.

De ploeg van Bergsma probeerde met counters onder de druk van de ploeg uit Sloten uit te komen. Uit één van de counters wist Fijnheer in de zesenvijftigste minuut op uitstekende wijze de 1-3 te maken. Aan Wartburgia-zijde was het Thom Ridderbos die helaas niet voor de 1-4 kon zorgen. Zijn mogelijkheid strandde naast de verkeerde kant van de paal.

De slotminuten werden buitengewoon spannend. Het werden de minuten van Wartburgia keeper Klink. Als eerste kreeg Klink een penalty te verwerken vanwege een overtreding door Tobias van Kralingen op één van de aanvallers van Blauw Wit-Beursbengels. Jerghinio Sahadewsin scoorde bekwaam in de vijfentachtigste minuut de 2-3. De druk op de goal van Wartburgia werd bijna 100%.  Keeper Klink zorgde in extremis met twee goede reddingen dat de drie punten toch werden meegenomen naar de Watergraafsmeer.

Na deze derde wedstrijd bezet Wartburgia ongeslagen de koppositie in de 3e klasse B, gevolgd door Amstelveen/Heemraad op twee punten achterstand. Ook JOS Watergraafsmeer nog ongeslagen met zes punten uit twee wedstrijden op de derde positie.

Wartburgia coach Hans Bergsma: “We hebben in de tweede helft behoorlijk onder druk gestaan. Moesten het hebben van de counters. Ik moet wel zeggen gezien de kansen in de eerste helft wij toen al de wedstrijd hadden kunnen beslissen. Vond dat wij de terechte winnaar waren vanmiddag met uitstekende reddingen van keeper Max Klink, anders kan het ook nog zomaar kunnen uitdraaien op een gelijkspel.”

FC Blauw Wit-Beursbengels coach Reda Achkari: “Wartburgia was goed aan de bal. Met name in de eerste helft. De tweede helft verliep anders. Wij waren de betere ploeg en Wartburgia kon niets meer doen dan alleen counteren en dat deden zij goed. Door de uitstekende Wartburgia keeper konden we in de slotfase niet meer een gelijkspel forceren.”

Tekst: Wietze Jan Ramaker