Home / Algemeen / Wartburgia bindt ZCFC overtuigend aan zegekar

Wartburgia bindt ZCFC overtuigend aan zegekar

Wartburgia heeft op bezoek bij ZCFC goede zaken gedaan. Door een overtuigende 1-6 overwinning blijft de ploeg van Hans Bergsma goed meedraaien in de top van de zaterdag derde klasse A. De Amsterdammers bezetten zeer verdienstelijk de vierde plek.

In Zaandam kwamen de bezoekers al na zeven minuten aan de leiding. Een schot van David van Paridon verdween in de rechterbovenhoek: 0-1. Wartburgia had in het eerste halfuur het overwicht. Uit een vrije trap, net buiten het strafschopgebied, tekende Niek Remijn in de achttiende minuut voor de 0-2. ZCFC kon hier weinig tegenover stellen en kwam er slechts sporadisch uit.

Na de rust was de thuisploeg in het begin iets gevaarlijker. Dit resulteerde vrij snel in een aansluitingstreffer, nadat invaller Jens Winkel de Amsterdamse defensie op het verkeerde been zette. Wartburgia raakte niet in paniek door deze tegentreffer. Op aangeven van Yoram Knigge bracht Daan Tuerlings de marge weer terug op twee doelpunten: 1-3. Een assist van Van Paridon op Armando Cuvalaij voor 1-4 zorgde dat de wedstrijd volledig in het slot viel.

ZCFC probeerde van alles om de stand ietwat draaglijker te maken, maar was niet in staat Wartburgia het lastig te maken. Twintig minuten voor tijd pikte Adriaan Berfelo ook zijn doelpunt mee: 1-5. Het was nog niet genoeg. Dezelfde combinatie als bij de 1-4 leverde de 1-6 op. Deze keer stelde Cuvalaij middenvelder Van Paridon in staat om de eindstand op het scorebord te brengen.

Het enige minpuntje was het geblesseerd uitvallen van doelman Max Klink. Hij werd vervangen door Matthijs Ramaker, die met een verre uittrap bijna Cuvalaij in stelling bracht voor zijn tweede treffer van de middag. “We wisten dat ZCFC een sterk middenveld had. De opstelling hebben we hierop aangepast”, blikte Wartburgia-trainer Hans Bergsma terug. “ZCFC moest hierdoor zoeken naar andere oplossingen. Ik ben tevreden met deze overtuigende winst.”

De Amsterdammers blijven vierde staan, op slechts twee punten van koploper HBOK. Volgend weekend komt nummer vijf De Dijk op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Wietze Jan Ramaker
Foto’s Frank van Paridon