Wartburgia boekt elfde zege van het seizoen

Wartburgia heeft ook in de laatste wedstrijd voor de winterstop geen fout gemaakt. Het ontving ZCFC en won met 4-1. Zo gaat Wartburgia met 11 zeges en 1 gelijkspel de winterstop in.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Toch wisten ze bij Wartburgia dat duels met ZCFC niet altijd makkelijk zijn. Vorig seizoen ging de ploeg thuis met 2-3 onderuit tegen ZCFC. Een gewaarschuwd team telt voor twee en daarom nam de thuisclub meteen het initiatief. Een niet al te moeilijk schot van Joost Hommenga werd door de keeper van ZCFC niet goed verwerkt en de vroege 1-0 was een feit. Dezelfde Hommenga had de smaak van het opkomen te pakken en scoorde in de 34ste minuut nog eens, na een mooie aanval van Wartburgia.  ZCFC kwam nauwelijks van de eigen helft af en wist in de eerste helft geen kans te creëren.

Na rust een iets meer open wedstrijd, ondanks de inmiddels barre weersomstandigheden. Wat meer druk van de bezoekers leidde ook tot meer ruimte voor Wartburgia. Jesse Bollen was twee keer dicht bij een treffer maar het was ‘supersub’ Tom Ridderbos die de 3-0 maakte, na goed voorbereidend werk van Bollen. Hij gaf zijn invalbeurt nog eens extra glans door een mooie, indraaiende corner van David van Paridon hard en zuiver in de hoek te koppen. ZCFC kon nog wel iets terugdoen. Uit een corner kopte Brian Meijer prima binnen en redde daarmee de eer voor de Zaankanters.

Met een voorsprong van 7 punten op nummer 2 De Dijk zal Wartburgia met een goed gevoel de winterstop in gaan. Op 25 januari hervat Wartburgia de competitie op bezoek bij SCW.

Verslag en foto: Frank van Paridon