Wartburgia brengt Buitenboys eerste puntverlies toe

Zaterdag stond de topper in Zaterdag 3b op het programma: nummer 2 Wartburgia ontving koploper Buitenboys.

Hoewel er 8 punten verschil tussen beide ploegen op de ranglijst was, vooral dankzij een valse start van de thuisclub, was dit verschil nauwelijks zichtbaar in deze wedstrijd. Onder zware omstandigheden, regen en kou en een kwartiertje later door fileproblemen, begonnen beide ploegen wat stram en ongeïnspireerd aan de wedstrijd. Wartburgia, nog steed geteisterd door tal van afwezigen, had voor het eerst dit seizoen een vijfmansverdediging opgesteld om het gevaar Collins John te neutraliseren. Dat lukte op een enkel moment na uitstekend, maar de prijs was hoog. In de eerste helft kreeg de thuisclub nauwelijks kansen. De opbouw was gehaast, slordig en veel ballen werden diep gespeeld en kwamen mede daardoor niet aan. Buitenboys stelde daar vrijwel niets tegenover, op een kopbal van John en een hard schot dat naast ging, na.

In de tweede helft nam Wartburgia wat meer initiatief en dat leidde tot wat kansen. Een voorzet van back Mitchell Vorstman zette spits Daan Tuerling vrij voor de keeper. Hij schoot goed in, maar Rick van Dekken redde adequaat.
Daarna was het ballen naar voren rammen door de bezoekers en niet zelden over de zijlijn. Ook Wartburgia begon weer slordiger te spelen en los van een geblokt schot en een kopbal die naast ging was het gevaar voor het doel van Buitenboys ver te zoeken.
Wartburgia beleefde nog wat spannende minuten net voor tijd, met een bal die voorlangs hun doel ging en een aantal corners. Maar echt gevaarlijk werd het simpelweg aan beide kanten niet.

Buitenboys heeft zijn eerste twee verliespunten, maar laat Wartburgia niet dichterbij komen. Wartburgia houdt zich makkelijk staande tegen de koploper, maar schiet niet veel op met de 0-0.