Home / Algemeen / Wartburgia doet sportieve plicht met monsterscore bij PSZ

Wartburgia doet sportieve plicht met monsterscore bij PSZ

Zaterdag derdeklasser Wartburgia is met een knaller het jaar uitgegaan. De ploeg van Hans Bergsma besloot 2018 met een monsteroverwinning op het puntloze PSZ. De Amsterdammers scoorden liefst vijftien keer, waarvan Yoram Knigge er vijf maakte.

“Tja, wat moet je hierover zeggen”, vroeg ook Bergsma zich af. “We wisten dat we hier met een grote uitslag konden winnen, maar dat deze uitslag uit de bus zou komen is alleen maar mooi voor het doelgemiddelde. Ik hoop voor de jongens van PSZ dat zij de competitie tot een goed einde kunnen brengen.”

De nummer vier van de ranglijst had geen kind aan de hekkensluiter. Binnen drie minuten stond het al 0-2. Het werd een ware belegering op het Zaanse doel, waarin met snel combinatiespel werd geprobeerd aan het doelsaldo te werken. Dit lukte zowel in de eerste als tweede helft. Halverwege leidde Wartburgia met 0-6 dankzij vier doelpunten van Yoram Knigge en twee van Niek Remijn, waarvan eentje uit een strafschop.

Gedurende de tweede helft werd de score uitgebreid naar 0-15. Daan Tuerlings (hattrick), Knigge (zijn vijfde), Milan Besselink, Armando Cuvalaij, Stef Klink, Melvin Akkerman en Tom Remijn pikten allemaal hun doelpunt mee. Wartburgia gaat door de eenvoudige zege als nummer vier de winterstop in, op vijf punten van koploper HBOK (één wedstrijd meer gespeeld). Op 19 januari wordt de competitie hervat met een kraker wanneer Purmersteijn op bezoek komt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Wietze Jan Ramaker
Foto’s Frank van Paridon