Wartburgia doorbreekt PSZ-muur pas in tweede helft

Wartburgia heeft opnieuw aan het doelsaldo gewerkt tegen hekkensluiter PSZ. In tegenstelling tot de heenwedstrijd (15-0) haalde de ploeg van Hans Bergsma nu niet de dubbele cijfers. Wel werd door de 9-0 overwinning de tweede plek in de zaterdag derde klasse A verstevigd.

Direct na het eerste fluitsignaal startte Wartburgia fanatiek. De Zaandammers moesten gelijk een muur opzetten om het aanvallende geweld van de bezoekers te stoppen. Nadat mogelijkheden voor Bjarne Dijkman, Yoram Knigge en Niek Remijn nog niets opleverden, opende laatstgenoemde in de 25ste minuut de score. Vrij snel daarna was de middenvelder met een rake strafschop ook verantwoordelijk voor de 0-2. Dat het verschil voor de rust niet groter was, was te danken aan PSZ-doelman Danny Moerenhout.

Ook in de tweede helft bleven de Amsterdammers het volledige overwicht houden. Uitbreiding van de score kon dus niet uitblijven. Daan Tuerlings schoot vijf minuten na rust over, maar was even later wel trefzeker: 0-3. Uit een zeer goede opgezette aanval kon Melvin Akkerman de 4-0 laten aantekenen en Remijn benutte opnieuw een penalty om zijn hattrick te voltooien. Halverwege de tweede helft moest PSZ ook nog eens met tien man verder omdat Ronald Stor twee keer geel kreeg.

De slotfase van de wedstrijd was voor Yoram Knigge, die de bezoekers met een hattrick op een 8-0 voorsprong zette. In de slotminuut bepaalde Besselink de eindstand op 9-0. “Het was moeilijk om doorheen te komen. Dat zag je ook aan de ruststand, die had veel hoger kunnen zijn gezien de legio mogelijkheden”, blikte trainer Hans Bergsma terug. “Ik vond mijn team zeer dynamisch en zeer geconcentreerd spelen, tot aan de laatste minuut. Het tempo zeer hoog gehouden en het vertoonde spel was uitstekend.”

Omdat concurrenten Purmersteijn en Castricum verloren, heeft Wartburgia de tweede plek steviger in handen. Volgende week wacht de stadsderby tegen middenmoter De Dijk. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.