Wartburgia effectiever in boeiend duel met Amstelveen

Zaterdag kreeg Wartburgia Amstelveen Heemraad op bezoek. Waar Wartburgia dit seizoen wederom bovenin meedoet, staat Amstelveen in de grijze middenmoot.

Toch wisten de bezoekers Wartburgia in het eerste kwartier flink onder druk te zetten. Felheid in duels, mooie passes en flink wat snelheid gaven de thuisclub de nodige problemen, zonder dat het overigens ook maar één moment gevaarlijk werd van beide kanten. Pas in de 21ste minuut kopte Daan van Dijk op de paal en zo’n 10 minuten later was de tweede kans meteen een doelpunt voor Wartburgia. Na een redding van Giovanni Santangelo schoot Jesse Bollen de rebound hard tussen twee verdedigers in. Vlak erna dreigde de 2-0 met een snelle uitbraak via Armando Cuvalay, maar zijn voorzet werd onderschept. Pas net voor rust kon Amstelveen Heemraad daar zijn eerste kans tegenover zetten via een geblokt schot.

Na de rust nam de thuisclub wat meer initiatief en speelde wat meer naar voren. In de 53ste minuut moest een Amstelveen verdediger de bal van de lijn halen na een hard schot van Daan Tuerlings. Een vrije trap voor de bezoekers aan de andere kant leverde onvoldoende gevaar op, terwijl vlak erna een gedrukt schot in de rechterhoek van David van Paridon geweldig werd gestopt door de Amstelveense keeper. Een paar minuten later was de wedstijd alsnog beslist doordat Daan van Dijk de afvallende bal na een hard schot van Daan Tuerlings beheerst inschoot.

Met nog zo’n 20 minuten te spelen was het geloof bij Amstelveen weg en mede daardoor durfde Warburgia nog meer op de aanval  te spelen. Ondanks een kopbal op de lat van opnieuw Daan van Dijk en een fantastische redding van Santangelo op een van dichtbij ingeschoten bal van Joost Hommega na een mooie combinatie bleef het bij 2-0. Een verdiende overwinning van Wartburgia op een beloftenvol Amstelveen Heemraad.

Verslag: Frank van Paridon

Foto’s: Hans van Beek