Wartburgia en AFC houden elkaar in evenwicht

In een spannende wedstrijd op sportpark Drieburg hielden Wartburgia en AFC elkaar in evenwicht: 2-2. Voor de thuisploeg was er weinig meer te halen, aangezien de nacompetitie al zeker is, maar voor AFC was er nog alles te winnen om directe degradatie te ontlopen.

De wedstrijd begon gelijkwaardig, met beide teams die kansen creëerden. Wartburgia nam het heft in handen en opende de score via Jordy Kluft en Daan van Dijk. AFC liet zich echter niet gek maken en kwam al snel langszij door Aaron Middendorf.

Druk

Na rust nam AFC het initiatief over. De druk was hoog, want verliezen betekende directe degradatie. In de 63e minuut leek de ommekeer te komen toen Nathan van Kooperen met een prachtig geplaatst schot Wartburgia-doelman Bob van Dijk verschalkte. De vreugde was echter van korte duur, want kort daarna kreeg Wartburgia een strafschop na hands. Van Dijk benutte de penalty koelbloedig en bracht de stand weer in evenwicht.

Degradatie

In het slot van de wedstrijd was Wartburgia de betere ploeg, maar tot scoren kwamen ze niet meer tegen AFC. De eindstand bleef 2-2. Voor AFC is het doek bijna gevallen. Er wacht nog een spannende laatste speelronde.

Tekst: Frank van Paridon

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 2A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)