Wartburgia en Reiger Boys verdelen de punten

De topper in de zaterdag derde klasse A tussen Wartburgia en Reiger Boys heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen moesten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel, waardoor ze allebei de achterstand op koploper Purmersteijn zagen oplopen tot vier punten.

In de eerste helft was Reiger Boys beter dan de ploeg van Hans Bergsma. De bezoekers uit Heerhugowaard trokken direct ten aanval, wat resulteerde in een paar kleine kansen. Wartburgia moest in de eerste helft zowel op het middenveld als voorin zijn
meerdere erkennen en was veel te bescheiden om kansen te forceren. Toch viel de openingstreffer uit het niets. Een voorzet van Amar Hapakoy vanaf de zijlijn verdween plots in de linkerbovenhoek achter Wartburgia-doelman Max Klink.

De bezoekers bleven gevaarlijk en waren vlak voor rust zelfs dicht bij de 0-2, alleen lag de lat dit in de weg. Na de theepauze was Wartburgia opeens een stuk feller in de duels, gedrevener en veel beter in de balbehandeling. Het werd wat onrustig bij Reiger Boys. In de 58ste minuut werd Wartburgia-spits Daan Tuerlings neergelegd door een Heerhugowaardse verdediger en de scheidsrechter zag hier een strafschop in. Vanaf elf meter rondde Niek Remijn strak af: 1-1.

De Amsterdammers bleven het overwicht houden en kregen in de slotfase ook een enorme kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Milan Wesselink kwam vrij voor de doelman, maar hij mikte in kansrijke positie naast. Aan de andere kant van het veld moest Klink in de laatste minuten nog handelend optreden om een punt te redden.

“In de eerste helft hebben we veel te bescheiden gespeeld. Veel te veel de wil van de tegenstander laten opleggen”, zag Wartburgia-trainer Hans Bergsma. “De tweede helft was veel beter. Wij hadden in de slotfase de wedstrijd kunnen beslissen, al is dit een terechte uitslag.” Door het gelijkspel blijft Wartburgia knap in de subtop staan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.