Wartburgia faalt in slotfase tegen IJmuiden

Voor Wartburgia heeft het nacompetitie-avontuur slechts één ronde geduurd. Op eigen veld ging de ploeg van Hans Bergsma met 2-3 onderuit tegen IJmuiden, wat betekent dat de Amsterdammers in de zaterdag derde klasse blijven.

Beide teams begonnen zeer aftastend aan het duel. Dat veranderde na een openingstreffer voor IJmuiden in de elfde minuut. Wartburgia-verdediger Joost Homminga verspeelde de bal en zag Joshua Domingez hier optimaal van profiteren: 0-1. Vijf minuten later ging Tom Remijn enorm in de fout bij een simpele balaanname. Delano Post wist daar wel raad mee en liet de 0-2 aantekenen voor de bezoekers, die op dat moment de betere ploeg waren.

Wartburgia kreeg na deze toch verrassende 0-2 achterstand wat mogelijkheden om de stand recht te trekken. Zo werd een schot van David van Paridon door de doelman verwerkt. De aansluitingstreffer viel in de 25ste minuut via Daan Tuerlings. De slotfase van de eerste helft werden de Amsterdammers dominanter, alleen lukte het ze niet om IJmuiden plat te spelen. Schoten van Tuerlings en linkerverdediger Melvin Akkerman waren in die fase niet succesvol.

Na de theepauze werd Jacco Fijnheer ingebracht en besloot Bergsma om achterin één-op-één te spelen. Fijnheer zorgde gelijk voor veel dreiging en gevaar. De afwerking liet echter te wensen over bij Wartburgia. De mogelijkheden stapelden zich op, waarbij de grootste voor Thom Ridderbos was. Hij dwong de doelman tot een knappe redding. Uiteindelijk maakte Tuerlings de verdiende gelijkmaker: 2-2.

In de slotminuut ging het toch fout voor de Amsterdammers. Post strafte wederom gestuntel in de defensie van de thuisploeg af voor de beslissende 2-3. Na afloop was de deceptie groot bij de spelers van Wartburgia na het onnodige verlies tegen IJmuiden. Die ploeg neemt het in de volgende ronde op tegen Purmersteijn.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Verslag: Wietze Jan Ramaker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)