Home / slideshow / Wartburgia haalt Tijn Hammer weg van Buitenveldert
Tijn Hammer

Wartburgia haalt Tijn Hammer weg van Buitenveldert

Tijn Hammer vertrekt aan het einde van het seizoen na zes jaar bij Buitenveldert. De oefenmeester gaat een nieuwe uitdaging aan bij competitiegenoot Wartburgia, waarmee hij de opvolger is van Hans Schakel.

Hammer was de afgelopen zes jaar onderdeel van Buitenveldert, waarvan de laatste drie seizoenen als hoofdtrainer van het eerste team. In zijn eerste seizoen stond Buitenveldert op de zesde plaats in de competitie toen de coronacrisis roet in het eten gooide. Het jaar erop behaalde de club in de eerste vier wedstrijden zeven punten, waarna de competitie opnieuw stil kwam te liggen. Dit seizoen staat Buitenveldert op de zevende plaats met slechts vier punten achterstand op de nummer twee.

Waar de trainer er nog altijd van genoot om trainer te zijn van Buitenveldert, zag hij een nieuwe uitdaging wel zitten. Toen Wartburgia contact met hem opnam, begon het balletje daarom al snel te rollen. “De afgelopen zes jaar bij Buitenveldert heb ik prachtige zaken meegemaakt”, vertelt Hammer. “Tegelijkertijd is het soms voor een trainer en club goed om een frisse wind te laten waaien. De gesprekken met Wartburgia verliepen eigenlijk heel goed, waardoor ik besloot om voor een nieuwe uitdaging te gaan.”

De oefenmeester krijgt bij Wartburgia te maken met een geheel andere groep. Waar hij bij Buitenveldert veel jeugdige spelers in zijn selectie heeft zitten, bezit Wartburgia een meer ervaren spelersgroep. “Ik ken Wartburgia onder meer van de wedstrijden die we tegen elkaar speelden. De club speelt elk seizoen mee voor de prijzen en heeft een goede groep. De laatste jaren is het zeker mijn kracht geweest om met jeugdspelers te werken, waardoor het bij Wartburgia anders zal zijn. Ik kijk er echter naar uit om bij de club aan de slag te gaan.”

Voorlopig richt Hammer zich nog op het huidige seizoen. Met Buitenveldert heeft hij nog alle mogelijkheden om dit jaar voor de prijzen te spelen en daarmee positief bij de club te vertrekken. “Natuurlijk zal ik met Wartburgia achter de schermen alvast kijken richting volgend jaar, maar we hebben nog een mooi half jaar met Buitenveldert voor de boeg. Ik ben de vereniging zeer dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en hoop deze nog vaak tegen te komen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Beek

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)