Wartburgia haalt uit tegen IJmuiden: 7-1

Onder heerlijke voetbalomstandigheden begon de competitie van 3B op Sportpark Drieburg voor Wartburgia en IJmuiden.

De start van de thuisclub was ijzersterk. In de eerste minuut werd een corner van David van Paridon door de IJmuiden keeper nog wel weg gestompt, maar Menno Bosch gleed de bal alsnog in het doel. Na een nodeloos weggegeven vrije trap stond het na zeven minuten alweer gelijk. Wago Matitaishuili liep een strak aangesneden bal goed binnen: 1-1. Het bleek een van de laatste aanvallende stuiptrekkingen van de bezoekers. Van Paridon legde in de veertiende minuut opnieuw een corner panklaar, ditmaal op het hoofd van Niek Remijn die knap binnenkopte. In de 39ste minuut trof Tim Koning doel toen hij op de juiste plek stond bij een afgeslagen aanval van Wartburgia. Net voor rust krulde ‘corner koning’ van Paridon de bal nog eens voor en ditmaal was het Mitchell Vorstman die keihard inkopte en voor een 4-1 ruststand zorgde.

Na rust was IJmuiden eenmaal dreigend wat leidde tot een schot op de paal en daarna domineerde Wartburgia. De 5-1 was voor Dylan van Dam die de bal over de keeper lobte na een goede pass van Menno Bosch. Van Paridon gaf nog wat extra cachet aan zijn middag door vanaf een meter of vijftien de bal over de keeper in de rechterhoek te krullen en spits Mark Zwagerman bekroonde zijn harde werken met een droog schot voor de 7-1 uit een pass van Zeah Heide. Een sterke start van het nieuwe seizoen voor Wartburgia en werk aan de winkel voor IJmuiden. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst en foto’s: Frank van Paridon