Home / Zaterdag 3b / Wartburgia haalt uit tegen United DAVO

Wartburgia haalt uit tegen United DAVO

Na de nipte overwinning tegen Buitenveldert verleden week moest Wartburgia vanmiddag tegen laagvlieger DAVO laten zien dat het tij definitief was gekeerd. De eindelijk weer bijna complete thuisploeg liet er geen gras over groeien.

Al na tien minuten lobte Tim Koning, niet voor het eerst dit seizoen, vanaf de rand zestien de bal over de keeper. Daarna regen de kansen zich aaneen en kwamen de bezoekers nauwelijks in de buurt van het Wartburgia doel. Na 18 minuten zorgde een prachtig uitgevoerde vrije trap voor 2-0. Joost Hommenga legde de bal op de achterlijn, Jesse Bollen legde in een keer terug en Mark Zwagerman rondde van dichtbij af. Weer 10 minuten later onderschepte David van Paridon de bal, een snelle steek op Daan van Dijk volgde die droog inschoot. Voor rust werd het ook nog 4-0, opnieuw door Koning die een pass van Van Paridon weer met een lobje tot doelpunt promoveerde.

Na rust zakte Wartburgia wat terug en gokte op de counter. Viel met goed opbouwend spel aan, maar vanaf de rand van het zestienmetergebied stuitte het op een muur van Wartburgia spelers. Pas in de 63ste minuut was Wartburgia weer succesvol en stelde Koning Menno Bosch in staat de 5-0 in te tikken. Toen doofde snel het licht voor DAVO, de snelheid van de ingevallen Jacco Fijnheer was de verdediging van de gasten te veel en Zwagerman tikte de 6-0 binnen. Koning legde nog maar eens een bal panklaar na weer een snelle uitbraak waarop Fijnheer kon afronden. Dezelfde Fijnheer gaf de assist aan Niek Remijn voor de 8-0. De allerlaatste van de middag was voor DAVO, een eigen goal na een voorzet van Zwagerman.

Doelsaldo en zelfvertrouwen bij Wartburgia zijn flink opgevijzeld en dat is ook nodig want volgende week wacht outsider VSV in Velserbroek.

Tekst en foto: Frank van Paridon

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)