Wartburgia heeft eerste periode voor het grijpen na zege op Amstelveen Heemraad

Een topper in Zaterdag 3b stond dit weekend op het programma: het nog ongeslagen Wartburgia ging op bezoek bij Amstelveen Heemraad, dat het seizoen ook voortvarend was begonnen. De Amstelveners verloren vorige week pas voor het eerst, toen op bezoek bij JOS Watergraafsmeer. Zaterdag kwam daar een tweede nederlaag bij. Wartburgia won de topper met 0-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 3b

Vanaf de eerste minuut domineerden de bezoekers de wedstrijd. Toch was de eerste grote kans voor Amstelveen Heemraad. Een lob van Maxim Perels werd knap over het doel getikt door Max Klink. Daarna ging het spel op en neer, maar waren er voor beide ploegen niet echt grote kansen te noteren. Er werd geduldig en misschien een beetje nerveus gespeeld door beide teams. Na ruim een halfuur was Wartburgia gevaarlijk via Daan Tuerlings, die net naast schoot. De bezoekers zetten Amstelveen in het laatste kwartier voor rust steeds meer onder druk, maar wisten niet tot scoren te komen.

Na rust hetzelfde beeld en de goals lieten nog een tijdje op zich wachten. Na een afgeslagen aanval van Amstelveen miste Wartburgia eerst nog in de counter, maar even later was het wel raak. Niek Remijn nam de bal beheerst aan en schoot Wartburgia op voorsprong. Snel daarna maakte Tuerlings er ook 0-2 van. Het verzet van Amstelveen bleek gebroken en los van een aantal individuele acties van beide vleugelspelers kon de ploeg geen vuist meer maken. Door gelijke spelen van de concurrrentie staat Wartburgia inmiddels alleen aan kop en lonkt het periode kampioenschap voor het team van trainer Hans Bergsma.

Volgende week de laatste wedstrijd van de eerste periode, die Wartburgia bijna niet meer kan ontgaan. Bij winst kan er volgende week feest gevierd worden. Bij puntverlies kan het nog anders lopen, ook omdat JOS Watergraafsmeer nog een wedstrijd tegoed heeft.

Verslag: Frank van Paridon

Foto’s: Hans van Beek en Frank van Paridon