Wartburgia helpt promotiekansen eigenhandig om zeep

Het treffen tussen het Haarlemse EDO en het Amsterdamse Wartburgia had alles in zich om tot een waar spektakelstuk uit te groeien tussen twee ploegen die verzorgd voetbal spelen. Het werd echter voor de neutrale kijker een echte anti climax.

Al na vijf minuten lag de bal in het net achter Wartburgia keeper Marius Jansen. Nadat hij een indraaiende voorzet had weggestompt schoot Omar Kaddouri uit de rebound onhoudbaar binnen. Het normaal zo stroef scorende EDO was nauwelijk uitgejubeld of een te korte terugspeelbal op de Wartburgia keeper rolde zonder te worden gehinderd opnieuw binnen;2-0. Nog was de gifbeker voor de bezoekers niet helemaal leeg. Een rollertje van Kaddouri leidde in de 17e minuut tot een onwaarschijnlijke 3-0 voorsprong. Het aangeslagen Wartburgia kwam daarna niet in zijn spel; niemand haalde zijn niveau, ballen kwamen niet aan en van kansen was dan ook nauwelijks sprake. Net voor rust scoorde Whalid Benhaddi een prachtige vierde goal met een mooi schot van randje 16.

Na de rust iets meer cohesie in het spel van de Amsterdammers. Een onnodige overtrading van de EDO doelman op Dylan van Dam leverde een penalty op die door David van Paridon werd benut. Vlak erna waren er twee grote kansen voor Wartburgia maar beide rolden net naast. Na een goede vijfde goal van EDO door Tom Reinhard deed Melvin Akkermans nog wat terug , maar de 5-2 eindstand gaf duidelijk aan wie het meeste recht had op de volgende ronde in de nacompetitie. Wartburgia’s trainer Hans Schakel had een beter afscheid verdient dan de grootste nederlaag in de drie jaar dat hij voor de club heeft gewerkt. Op naar seizoen 2022-2023.

Tekst en foto’s: Frank van Paridon