Wartburgia in doelpuntrijk duel onderuit tegen Monnickendam

Een van de vele degradatiekrakers die deze en de komende maand gespeeld gaan worden: Wartburgia moest winnen om nog een kans te hebben zich helemaal veilig te kunnen spelen, Monnickendam had genoeg aan een gelijkspel. 

De gasten stonden weliswaar meteen onder druk, maar de thuisclub ging te slordig om met zijn kansen. In de achtste minuut werd een mooie actie van Dylan van Dam van dichtbij goed afgerond door Niek Remijn en stond het toch ineens 0-1. Heel lang duurde de voorsprong niet; al in de veertiende minuut viel de gelijkmaker uit een scrimmage voor het Wartburgia-doel. Jesse Braspenning gaf het laatste zetje. Daarna werd Monnickendam sterker en sterker. De ploeg was feller in de duels en bouwde soepeler op dan de Amsterdammers. In de 27ste minuut leidde dat tot een prachtig doelpunt waarbij Daan Pruim de doelman met een lob verschalkte. Net voor rust kopte Sijmen de Waart vanuit een vrije schop ook nog de 3-1 binnen en leek de wedstrijd gespeeld. 

Na rust kabbelde de wedstrijd wat op en neer, maar kreeg Wartburgia een aantal aardige kansen met name via Gijs Oostermeijer In de 69ste minuut viel de goal echter aan de andere kant; Samir Moustafa slalomde door de defensie en rondde rustig af, 4-1. Snel daarna volgde een toevalstreffer van Wartburgia en toen Chet Bakker er in de 88ste minuut ook nog 4-3 van maakte leek een verrassing even in de lucht te hangen. Kik Braspenning maakte in de extra tijd echter met een prachtige goal een einde aan alle spanning. Voor Wartburgia is het zaak super geconcentreerd de laatste 3 wedstrijden te spelen en hopen op forse misstappen van de ploegen daarboven.

Tekst en foto: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)